Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Kayseri 2 puan kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İlk yarı topla oynama oranları %70 Trabzonspor, %30 Kayserispor...

        Kaçan net pozisyon Trabzonspor 0, Kayserispor 3...

        Gol beklentisi Trabzonspor 0.44, Kayserispor 1.54...

        En şaşırtıcı olanı da %70 topla oynayan Trabzonspor'un rakip ceza sahası topla buluşması 16...

        %30 ile oynayan Kayserispor'un ise 15...

        O kadar çarpıcı rakamlar ki... Ve Trabzonspor aczini o kadar belirleyen doneler ki...

        Öndeki Kayserispor üçlüsü Nazon, Boa Morte, Cardoso, Trabzonspor'un önde kalan defansına epeyi zorluk çıkardılar. Kaçan penaltıya sebep olan pozisyonda da (Dk.10), Hasan Ali'nin yaptığı etkili koşuyla bulduğu golde de (Dk.12) benzer senaryolar yaşanırken, ilk yarı sonuna kadar en az 5-6 türdeş pozisyonda Kayserispor forvetleri topu ezdiler.

        İkinci yarıda Boa Morte, 63'te affetmedi. Umut Bozok'un 81'de oyuna girişi ve 89'da golü bulmasıyla umutlanan ev sahibi, 90 artı 2'de Onurcan Piri'nin ayaklarını geçemedi. 90 artı 7'de gelen gol ancak 1 puan getirdi.

        Her iki yarıda da silik oyunuyla tribüne gelen taraftarına hayal kırıklığı bol bir maç izleten Trabzonspor'da Cihan Çanak'ın ayakta kalma çabaları yeterli olmadı. Umut sonradan can suyu oldu! Trabzonspor'dan daha çok Trabzon'u bilen gazeteci Selahattin Kınalı'nın dediği gibi "Trabzonspor, dikine oynama ile burnunun dikine oynama salıncağında ilk yarı 5'lik olabilirdi!" İkinci yarı ise sadece çabaladı durdu. Rakip 10 kişi kalınca 1 puana ulaştı. 2 puanı Kayserispor kaybetti.

        Bu kayıp sonrası herkes suçlular arayacak... Kimileri mağdur olacak, kimileri çok suçlanacak, kimileri ölü taklidi yapacak, kimileri birilerini suçlamak için maşalar tutacak. Puan cetveli ise hep doğru söyleyecek...

        Lider Galatasaray 5 maç 15 puan, ikinci Fenerbahçe 5 maç 13 puan, on ikinci Trabzonspor 4 maç 4 puan...