Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Ferdi'nin satışı doğru, sıra sözlerin tutulmasında
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        En az 15-20 gündür izleyici/okurlarıma "Ferdi bence gitti" diyorum. Bunu söylerken bildiğim 2 konuyu kriter alıyordum. Menajeri uzun zamandır Ferdi'yi Premier Lig'e götürme konusunda ikna turundaydı. Ferdi de ayrıca ayrılmayı istiyordu.

        Ferdi Kadıoğlu gayet iyi bir bek oyuncusuna dönüşen harika bir profesyonel. Takımı geriden hücuma çıkarma konusunda da tek savunma oyuncusu. Ancak değerini buldu. 30 milyon euro üstü bir fiyata satış; önünde sonunda bir bek oyuncusu için 'çok iyi para'dır. Ferdi'ye teşekkür edip gelen bedelle Bankalar Birliği borcunun yüzde 35-40'ını kapatmak kalanla da artık ihtiyaç olan sol bek ve 6 numara transferini bitirmek gerek.

        Fenerbahçe 4 sezon üst üste Napoli'ye - Real Madrid'e - Manchester United'a ve Brighton'a oyuncu satmış bir kulüp olacak. Bu referans önemlidir. Bundan sonra da Fener'i Porto-Benfica-Ajax gibi "Bu kulüpten oyuncu alınır" klasmanına sokar. Her yıl önemli girdiler sağlanmasına katkıda bulunacağı gibi tercih sebebi de olur. Talip olunan isimler "Ben Fener'e gidersem daha büyük lige rahatlıkla giderim" diyecektir.

        O nedenle fazla uzatılmadan satış işleminin tamamlanması lazım.

        Sonrası Ali Koç ve Acun Ilıcalı'nın verdiği sözleri tutma zamanı.

        • "Öyle bir takım kuracağım ki şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak.."

        • "Öyle isimler görüyorum ki heyecanlanıyorum. Büyük oynuyoruz.."

        Cümlelerin altını dolduracak 3 transfer lazım. Jaydon kalıyorsa (20 civarı teklif varsa ben olsam onu da satardım) sol bek de oynayacak ve oyun kurabilen stoper / sol bek alınmalı. Dijku'nun kısmen yapabildiği, başka hiç bir stoperin yapamadığı oyun kurulum katkısı verecek bir sol stoper alınmalı. O sol bek, Jaydon'un yokluğunda sol beke de çekilebilen biri olmalı.

        2. şart transfer ise tam kesici 6 numara. Bu konuda hocanın tarif ettiği Goretzka tarzı biri cuk oturur. Bu 2 "kesin" mevki Koç-Ilıcalı sözlerine uygun kalitede alındıktan sonra transferin son günlerinde genç ve maliyetsiz bir Fred alternatifi alınmalı. Bu 3 transfer yapılırsa Mou'nun istekleri kriterinde yönetim sözünü tutmuş olur.

        Ben olsam muhakkak skorer bir forvet arkası da alırdım. Hoca istemese de alırdım. Çünkü bu lig, 4-2-3-1 ligi ve 10 numaralar belirleyici oluyor. Ama o konu Mou'nun reddine uğruyor. Keşke bir çılgınlık yapılsa ve hep söylediğim "Ben aldım hocam, sen istersen oynatma" disturunu uygulasalar.