Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler En azından derbilerde yabancı hakem şart
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bu yazıyı Trabzonspor - Beşiktaş maçının devre arası olmadan yazıyorum. Hakem Ali Şansalan maalesef bu yazıyı yazdırıyor bana. Trabzonsporlu Visca, Şansalan'ın görüş alanında Rafa Silva'ya kırmızı kartlık bir faul yaptı. Şansalan da kırmızı vermek zorunda olduğunu bildiğinden sarı kart vermedi ve işi VAR hakemine bıraktı. VAR hakemi Özgür Yankaya da haklı bir kararla hakeme "Visca'ya kırmızı kart" dedi. 12. dakikada yaşanan bu olayın ardından herkes ama herkes biliyordu ki hakem Trabzon lehine eyyama başlayacak. Nitekim biri doğru biri uydurma olmak üzere 2 Beşiktaşlıyı sarı kartlık yaptı. Olmayan fauller, gereksiz düdüklerle kendini korumaya aldı. Trabzon lehine ne zaman düdük çalsa Beşiktaşlı oyuncuların yanına koşarak gitmesi, fizyonomisi her hareketi ile korkunç bir baskı ile sahada olduğu belliydi. Durup dururken oyunu durdurma desen 2 -3 kez yaptı. Aksine avantaj oynatmak hiç yok. Etmeyin eylemeyin. Bu hakemlerle bir adım ilerleyemeyiz. Yabancı hakem hem Türk futbolunu ilerletir hem TFF yönetimlerini rahatlatır. En azından derbilere yabancı hakem şart oğlu şart.

        Maça gelince. 12. dakikada 10 kişi kalan 3 dakika sonra öne geçen Trabzonspor ilk devre 2-1 geri düşebilirdi. Ama 2. devre çok iyi savunma yaptılar. Beşiktaş da yan pas işini çok abarttı. Rafa'yı 2. devre fazla kullanamadı. Ciro berbat günündeydi ve 80 dakika oyunda kaldı. Gio, 2. devrede kapalı Trabzon defansını açacak yeterli aksiyonu yaptıramadı. Dikine oynayabilen Semih'i yeterli ve efektif kullanamadı. 80'den sonra zaten zaman geçirmeler de başladı doğal olarak. Bu maçtaki sonuç bu şartlarda Beşiktaş için 2 puan kayıptır. Sebebi de Giovanni Van Bronckhorst'un pas yapalım takıntısıdır.

        Elbette Uğurcan'a ayrı bir parantez açalım. Bu sezona çok iyi başlamıştı. Geleneksel olarak Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarındaki müthiş performanslarına bir yenisini ekledi.