Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Montella'ya sahip çıkın Sayın Erdoğan
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Avrupa Şampiyonası esnasında çeyrek finalde Hollanda'ya elendikten sonra o maç için Berlin'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş uçağında önemli, çok önemli bir meselenin altını çizmişti: İstikrar.. Hem Montella hocaya hem de milli takım yetkililerine sahip çıkmış ve aynen şu cümleleri sarfetmişti: "Montella bir defa kendini zaten ispatlamış bir insan. Şimdi bugün hemen saldırmaya başlamışlar. Neymiş? Değişiklikleri zamanında yapmamış. Yok artık bırak da yani onu da o yapsın. O kendini zaten ispatlamış bir isim. Dolayısıyla da elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor, yapıyor. Galip geldiği zaman takım Montella iyi, mağlubiyet olduğu zaman kötü. Bunlar şık şeyler değil."

        Bu cümlelerden daha önemlisi istikrarlı yapı olmadığı zaman, kendi ifadesiyle yap-boz tahtasına çevrilmediği zaman takımlarda başarı gelmediğini vurgulaması idi.

        Büyükekşi gitti, Hacıosmanoğlu geldi. O da Montella ve ekibi ile devam edileceğini söyledi. Hamit Altıntop'un değiştirilmesi normaldi. Ama Uluslar Ligi'nde Galler beraberliği sonrası İtalyan için bıçaklar bilenmeye başladı.

        Montella'yı hayatımda görmedim. Bir kez bile konuşmadım. Babamın oğlu da değil. İyi bir hoca mı inanın emin değilim. Kötü hoca olmadığı kesin. Aziz Yıldırım Mourinho vizyonunu koymasa Fener'in yeni hocasıydı. Muhtemelen 'daha iyisi olsun' diye muhalefet ederdim.

        Lakin milli takım, liyakatsiz - Avrupa'dan bihaber - dünya futbolu ile uzak yakın ilişkisi olmayan - taktik hak getire vasatın da vasatı Türk teknik adamların siyasi güçle atanacağı bir yer olmasın diye Montella'yı savunuyorum.

        Başkan Hacıosmanoğlu ve Mecnun Otyakmaz'a sesleniyorum: Zidane'ı getirecekseniz; Klopp'u ikna edecekseniz; Mancini'yi getirmeyi planlıyorsanız; Tuchel ile ilgileniyorsanız Montella'yı yarın kovun.

        Ama Avrupa'da sürekli elenen, kerameti kendinden menkul, Edirne ötesinde beraberliği dahi olmayan isimleri sırf Türk diye getirmeyin. Yurtdışında 3 takım çalıştırmış 3'ünde de sezonu tamamlayamamışları adı yeniden saygınlık kazansın diye çağıracaksanız yapmayın. Milli takımı hakeden bir sürü teknik direktör bulunur. Sadece 'Türk olsun' saçmalığı ile hareket etmeyin. Allah aşkına teknik direktörü teknik direktörlük sebebiyle eleştirelim. Falanca etki grubunun, filanca partinin, onun bunun adamı diye değil..

        Dik durun, sahip çıkın. Size karşı bıçakları bileyen olursa da cumhurbaşkanı da sizin arkanızda duracaktır.