Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Ali Şen'den Ali Koç'a hep suçlanan Fenerbahçe
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        "Eski Türkiye" ya da "1. Cumhuriyet"te Fenerbahçe; belli oranda imtiyazlı, en zenginlerin kulübü, askeriyenin himayesinde, kuvvetli bir camia olarak adledilir, başkanlarının temsil ettiği güç "Cumhurbaşkanı - Başbakan - F.Bahçe Başkanı" olarak ifade edilirdi. Ama 27 Mayıs'ta da 12 Mart'ta da başkan değiştirmek zorunda kalındığı hiç konuşulmazdı. 27 Mayıs'ta kapatılmasının gündeme geldiği hiç anlatılmazdı. 12 Eylül cuntacılarının Kalamış tesislerini elinden almak istedikleri hiç dillendirilmezdi. Güç sahiplerinin kendisiyle uğraşmaları hiç bitmedi oysa..

        O dönemlerin sonunda yıllarca "Ali Şen gitmeden Türk sporuna huzur gelmez" martavalı okunuyordu. Elbette Fenerbahçeli, Ali Şen'ini; başkanını bu martaval okuyanlara da dönemin "güç sahiplerine" de teslim etmedi. Ali Şen bıraktı, Aziz Yıldırım geldi. Ellerinde çiçeklerle dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy'u ziyaret etti. Beline beline vurdular onun da Fener'in de.. Dövülüp susarken en çok sevilen başkan Aziz Bey oldu. Ne zaman "yeter" dedi "Aziz gitmeden Türk futbolu düzelmez" denilmeye başlandı. "Yeni Türkiye" ya da "2. Cumhuriyet" vardı artık, bu sefer Aziz Yıldırım'lı F.Bahçe'ye dönemin en büyük gücü FETÖ saldırdı. Başkanı hapse atıldı. Otobüsüne ölümüne suikast düzenlendi.. Ama heeep Fener suçlu oldu. Fenerli, FETÖ'ye rağmen başkanını vermedi. Aziz Yıldırım kendi dönemi içinde başarısız bulundu ve Fenerliler tarafından gönderildi. Ali Koç geldi. 'Aziz'den bıkmış Türk futbol kamuoyu!! sevinçle karşıladı.' 2 sene kendi hatalarından berbat sezonlar geçirilirken Ali Koç uslu çocuktu. Sonra biraz hareketlendi, biraz rekabet eder gibi oldu hemen o eski martaval yine okunmaya başlandı "Ali Koç gitmeden Türk futbolu düzelmez.." Dönemin güçleri, sistemin etkili aktörleri Ali Koç'u "Futbol üzerinden siyasi karışıklık çıkarmakla" itham ettiler. Açıkça "o gitmeden Fener'e su yok" dediler. Fenerli yine başkanını vermedi. Trabzon'da dayak yedi suçlu Fener oldu. Kentte olmayan Ali Koç suçlu oldu. Sami Yen'e baskın yaptı haklı olarak suçlandı. İzmir'de yine dayak yiyen Fener oldu yine suçlu oldu. Dayak atsa da yese de suçlu olan takım hep Fener oldu. "Trabzon'da ve İzmir'de polis ve devlet neden yoktu?" sorusunu soran azıcık vicdan ve izan sahibi herkes, bu yaşananların operasyon olduğunu anlar. "Operasyon Fener'e değil abi Ali Koç'a.." çıkarımı da geçmiş örnekler (Ali Şen - Aziz Yıldırım) varken kimse tarafından kabul görmez..

        'Ülkenin zencisi' muamelesi elbet bir gün biter. Mutlaka biter. Her şey biter. O gün Ali Koç başarısızsa Fenerli kendisini gönderir. Ama 'Güç Sahipleri' istiyor diye göndermez. Bunu anlamak için Fenerli olmak gerek. Anlamazlar ama ben yine deneyeyim dedim.