Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Anadolu takımı hocası mısın Mou?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yan hakem Ogün Kamacı, yanlış bir ofsayt bayrağı kaldırdı ve En Nesyri'nin ceza alanında net itilişi penaltı olarak değerlendirilmedi. Sonra kendini yere atma alışkanlığı olmayan maçın adamı İsmail, yerde kaldı ve faul bekledi. Pozisyon devam etti ve Göztepe gol attı. VAR doğru bir müdahale ile İsmail'in ayağına yapılan hamleyi gördü ve golü iptal etti. Göztepe'nin başka pozisyonu yoktu. En Nesyri harika zamanlamalı bir pasla Osayi'yi kaçırdı bu kez penaltı verildi. Dzeko attı. Bozulan Göztepe'ye 2. golü nefis bir kafa golüyle Nesyri attı.

        Gelelim yanlış analizlere karşı gerçeklere:

        • F.Bahçe çift santrfor oynadı ama 4-4-2 oynamadı. Top rakipteyken 4-2-3-1 oynadı. En Nesyri sağ çizgideydi. Top Fener'de iken ise En Nesyri ve Dzeko yan yana, Osayi en sağ dış oynuyor. O da 4-4-2 değil, 2 - 4 -4 gibi bir şey oluyor.

        • Maximin sol ön gözüküyor ama sol çizgi yerine iç oynuyor. Topu da o çıkarıyor.

        • Jayden yarı sol bek yarı sol stoper oynuyor.

        • Fener yüksek tempo oynamıyor evet. Ama çabuk oynama gayreti var. Özellikle rakip alana geçtiğinde..

        58'de Maximin 2 kez getirdi; Dzeko ve Tadic fişi çekecek golü atamadı. Tahminim Tadic'in daha az forma giyeceği bir dönem izleyeceğimiz.

        68'de bir duran topta Koray Günter golü attı. Bu tip rakiplere karşı gol yediniz mi ümit de veriyorsunuz. 73'te Mou yine 4 savunmacıyı da uzatmak için Mert Müldür'ü sahaya attı. Sarı kartlı Maximin yerine de Ferdi'yi soktu.

        Dzeko'yu da çıkarmalıydı bence. Tadic ve Dzeko'nun baskı yerken ve dakika 82 olmuşken sahada kalması manasız bir saçmalıktı. Fizik gücü de iyice düşmüş haldeki takıma neden pas yapabilecek kimseyi almadığı açıklanmaya muhtaç. Anadolu takımı hocaları gibi kenardan Göztepe baskısını izleyen Mou'yu 2 kez Livakovic kurtardı. 88'de Dzeko sahada kaldı ve Nesyri çıktı. Cenk ve Krunic girdi. Baskı kırılamadı. 68'deki Göztepe golünden sonraki F.Bahçe rezil bir haldeydi. "2-1'e yatalım" demek için Mourinho'ya 10.5 milyon Euro vermeye gerek yok. Nihayet olması gereken oldu ve 95'te Göztepe oyununun karşılığını aldı. Bu kadar kaşınmaya olacağı buydu.

        Ali Koç'un Mourinho'ya bu ligin dinamiklerini ve Fenerbahçe gerçeklerini anlatması lazım. 2-0'dan maç verilecekse 1 milyon Euro'luk hocalar da yapar.