Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA: Nahçıvan'a koridor! Türkiye Azerbaycan birleşiyor! - HABERLER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Azerbaycan-Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkesin sağlanması için imzalanan ortak anlaşmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Azerbaycan'ın Karabağ zaferi anlamına gelen anlaşmanın maddelerine göre Ermenistan ordusunun 1 Aralık’a kadar işgal altında bulunan Laçin bölgesinden çıkması gerekiyor.

        ERMENİSTAN-HANKENDİ ARASINA KORİDOR

        İHA'da yer alan habere göre Ermenistan güçlerinin bu bölgeden çıkmasının ardından Rus barış güçleri bölgeye konuşlandırılacak. Laçin bölgesinde Karabağ’la Ermenistan’ı bağlayan ana koridor bulunuyor.

         Kremlin'den Türkiye ve Karabağ açıklaması!
        Kremlin'den Türkiye ve Karabağ açıklaması! Haberi Görüntüle

        LAÇİN KORİDORUNA YENİ BİR YOL İNŞA EDİLECEK

        Taraflar 3 sene içinde Hankendi ve Ermenistan arasında bağlantı yapan Laçin koridoruna Şuşa’dan geçmeyecek şekilde yeni bir yol inşa edilecek. Azerbaycan ise Laçin koridorunda vatandaşların, araçların ve yük araçlarının iki yönde hareketini, güvenliğini sağlayacak.

        REKLAM

        Azerbaycan haritası. (Güncel)

        AZERBAYCAN-NAHÇIVAN ARASINA KORİDOR

        Anlaşmanın en dikkat çeken maddelerinden biri de Azerbaycan’la Nahçıvan’ı birleştiren yeni bir koridorun oluşturulacak olması. Ermenistan, vatandaşlarının, araçların ve yük araçlarının iki yönde hareketini organize etmek amacıyla Azerbaycan’ın batısındaki bölgeler ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında yeni bir iletişim koridoru sağlanacak.

        TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA KESİNTİSİZ ULAŞIM

        Bu koridorun güvenliğini ve iletişimini sağlamak, Rusya Sınır Güvenlik Servisi kurumları tarafından üstlenecek. Tarafların anlaşmaya varması durumda, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'ın batı bölgeleri arasında yeni yollar inşa edilecek.

        Nahçıvan'dan bir görünüm.

        Nahçıvan'dan Azerbaycan'a açılacak bu koridor sayesinde Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kesintisiz kara bağlantısı sağlanmış olacak.

        ŞUŞA'DAKİ KİLİSEDEN GÖRÜNTÜ PAYLAŞILDI

        Azerbaycan'ın 30 yıllık işgale dur diyerek başlattığı Karabağ Savaşı 42. gününde Azerbaycan'ın zaferi ile neticelendi. Anlaşmadan önce kritik şehir Şuşa'yı işgalden kurtaran Azerbaycan, kentteki Kazancı Kilisesi'ne ait yeni görüntüleri paylaştı. Söz konusu görüntüdeki kilisenin, Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Araik Harutyunyan'ın dua ettiği ibadethanenin olduğu ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ