Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ünlü YouTuber'ın ölümünde flaş gelişme! 'Not defteri' ortaya çıkardı
        1

        YouTuber Gabby Petito ve nişanlısı Brian Laundrie Temmuz 2021'de karavanlarıyla seyahate çıkmıştı.

        Seyahatlerini YouTube'dan paylaşan çift ortalıkta görünmemiş, 12 Ağustos 2021'de yolda bir şiddet ihbarı üzerine polis kameralarına yakalanmışlardı.

        2

        4 aylık planlanan seyahatte çift ortalıkta görünmedikten sonra 1 Eylül 2021'de Laundrie gizemli bir şekilde eve dönmüş ve nişanlısının nerede olduğunu bilmediğini belirterek şüpheli davranışlar sergilemişti.

        3

        11 Eylül 2021'de Gabby Petito için kayıp başvurusu yapılmış ve medya arama çalışmalarına yoğun ilgi göstermişti.

        17 Eylül'de ailesi, şüpheli nişanlı Laundrie'nin de kayıp olduğunu bildirmişti.

        4

        19 Eylül'de ise YouTuber Petito'nun cansız bedeni bulunmuş otopside boğulmaya bağlı boyun ve kafa travmaları nedeniyle genç kadının öldüğü açıklanmıştı.

        5

        21 Ekim'de ise Myakkahatchee Koyu Çevre Parkı'nda şüpheli nişanlı Laundrie'nin cesedi bulunmuş, yakın mesafeden silahla intihar ettiği belirtilmişti.

        Zanlının cansız bedeninin yanında da bir not defteri bulunmuştu.

        6

        O not defterinin incelemesinin tamamlanmasının ardından FBI, intihar notunda Laundrie'nin kendi el yazısıyla nişanlısı Petito'yu öldürdüğünü itiraf ettiğini açıkladı.

        7

        FBI ayrıca Laundrie'nin Petito ile SMS'lerine dayanarak genç kadının kayıp ilan edilmesinden birkaç gün sonra da yaşadığı, seyahat süresince de nişanlısı tarafından şiddete maruz kaldığını belirtti.

        8

        Gabby Petito'nun ölümüne ilişkin 'mantıksal ve dikkatli adımlar' ile sürecin yönettiklerini belirtn FBI ajanı Michael Schneider, Brian Laundrie'nin kanıtlar doğrultusunda tek zanlı olduğunu ve davanın kapandığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ