Koronavirüse beklenen Türk tepkisi; şarkısı çıktı şimdi de mizahı yapılıyor
İşte koronavirüs oyun havası:
Aslında bunun olması şaşırtıcı değildi, asıl şaşırtıcı olanı bu kadar geç kalınmasıydı. Biz Türkler başka ülkelerde felaket olarak nitelendirilen, korkulan konulara alaycı tavırla yaklaşıp güç toplayabiliyoruz.
Kıriminli Recep Öztürk diye bilinen şarkıcının ‘koronavirüs oyun havası' sosyal medyada neşeli mesajlarla paylaşılmış.
Bu da koronovirüs mizahı: (Mutlu bir adamın itirafı)
Koronavirüsü hayatımda şimdiye kadar olan en iyi şey çünkü:
1- Karım artık seyahat etmek istemiyor.
2- Artık hiçbir şey satın almıyor çünkü her şey Çin’den geliyor.
3- Artık kalabalığa girmemek için alışveriş merkezine girmiyor.
4- Ağzını kapayan bir maske ile geziyor bütün gün.
Bu bir virüs değil bir nimet...
Koronavirüs’ün tetiklediği okuma alışkanlıkları:
Yayıncılar virüs ile birlikte okuyucuların özellikle üç kitaba yönelik ilgilerinin yoğunlaştığını belirtiyorlar. Bunlar;
1- ‘The Eye of Darkness’ Dean Koontz
2- ‘The Stand’ Stephen King
3- ‘The Plaque’ Albert Camus.
AIDS’te olduğu gibi mi olacak acaba:
Hatırlayın AIDS’in ortaya çıkıp dünyayı sardığı günlerde "Bu Türkleri katiyen etkilemez çünkü sünnet bizi korur" denilmişti. Birçok insan buna gülmüş ve mizahını filan yapmıştı. Ama sonradan bunda bilimsel bir yön olabileceği de bilim insanlarınca ifade edilmişti. Şimdi de koronavirüs’ün Türk genine uğramayabileceği söyleniyor. Birçok insan buna şüpheyle yaklaşıyor buna gülüp geçme eğilimindeler. Peki AIDS'te olduğu gibi ya bu da sonradan doğru çıkarsa ne olacak? Bunu da düşünmek gerekiyor.
Dünya Hanımlar Günü:
Biliyorsunuz ben kadına hanım veya bayan olarak hitap edilmesine hayli takıntılıyım. İş hanımı veya sporcu bayanlar lafları beni olağanüstü rahatsız ediyor ve kadına kadın diyemeyenler sinirimi de bozuyor. Onlar hanım ve bayan lafını bir incelik bir saygı ifadesi olarak görseler de ben bunun kabalık ve saygısızlıktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden geçtiğimiz Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne kimsenin Dünya Emekçi Bayanlar veya Hanımlar Günü dememiş olmasını bile bir sosyal kazanç olarak görüyorum. Bu doğru konuşmayı öğrenmemiz için bir başlangıç bile olabilir inşallah.
Time dergisi köşe yazarı:
Dünya sağlık teşkilatı yetkilisi "Koronavirüs salgını bir pandemike dönüşebilir ama bu kontrol altına alınabilen bir pandemik olacaktır" diye açıklama yaptı. Time dergisinin köşe yazarı Ian Bremmer işi çarpıtarak "Dünya Sağlık Teşkilatı koronovirüs bir pandemiktir açıklaması yaptı" diye yazınca büyük tepki gördü yersiz yere panik yaratmakla suçlandı. Teşkilatın aslında dediği açıktı ama yazar bir haber yakalamış olmanın şehvetine tutularak kendisini rezil etti olmayan bir şeyi varmış gibi yazmış oldu.