Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1- Sevdikleriyle birlikte zorunlu olarak uzun süre bir arada kapalı kalmanın ilişkileri zaman zaman zorlaması normaldir. Eşim Rana ile birbirimize fazla yaklaşmadan karşılıklı oturup ‘yeni normalimiz’ olan bu durumda neler yapabileceğimizi konuştuk. Ben salgın öncesi günlerde birbirimizin sinirine dokunabilecek hareketlere yönelik bu yeni dönemde daha fazla toleranslı olmamızı ve aslında küçük olan hiçbir şeyi büyütmeden üstünü örtmemizi önerdim. O da bana karşı daha toleranslı olmanın hepimiz açısından daha iyi olacağını düşünmüş olmalı ki önerimi kabul etti. Daha önce anlamsız tartışmalar nedeniyle birlikteliğimiz yara almaya başlamıştı. Büyük ihtimalle virüsün yarattığı ortam sayesinde ilişkimizde bir restart tuşuna basma şansını yakaladık. Bu beni mutlu ediyor.

        2- Ben, baba ve evin büyüğü olmanın aslında ne demek olduğunu daha iyi anlamaya başladım. 65 yaşındayım kendi yaş grubum için açıklanan yüksek risk tespitleri beni zerre kadar korkutmuyor. Eşimin ve 17 yaşındaki oğlumun hastalıkta risk düzeylerinin daha düşük olmasından başka hiçbir şey umurumda değil.

        Bu evin büyüğü olmamın bana ilişkimde de ilave sorumluluklar getirdiğinin daha çok farkına varmaya başladım. Arada bir olabilen münakaşalarımızda eşime karşı benim çok daha anlayışla ve olgun davranmam gerektiğinin şimdi daha çok farkına varmaya başladım.

        3- Akşam saatleri bastığında oğlumuzun monopol türü oyun koleksiyonundan oyunları tek tek çıkarıp ailece oynamaya başladık. 5 yıl önce oyunun kurallarının yazılı olduğu İngilizce metni Rana okuyup bize anlatırdı. Artık evin içinde İngilizcesi hepimizden çok daha iyi olan oğlum varken okumak ve kuralları anlatma görevi ona kaldı.

        Salgın öncesi gece bir saat geldiğinde hepimiz diz üstü bilgisayarlarımıza gömülürdük. Bu arada bizde TV'yi çoktan iptal etmiş durumdayız. Bu yüzden herkes ne seyredecekse onu bilgisayarından seyrediyor.

        Şimdi yeni normalimizde ailece birlikte oynamanın keyfini tekrardan yaşıyoruz. Daha bir aile olmuşuz gibi geliyor bana.

        4- Netflix, Amazon gibi platformlar kendi servislerine yönelik büyük talep artışı nedeniyle teknik sorun yaşamamak için Avrupa’ya yönelik servislerindeki film görünüm kalitesinin düşmesine yol açan tedbirler almışlar. Bunu Amerika’daki servisin artan talep nedeniyle bir teknik çöküş yaşamaması için yapmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Bakalım Amerika’daki sistem daha ne kadar dayanacak...

        5- Beni her koşul altında, her zaman çok rahatlatan ve mutlu eden kitabı tekrardan okumaya başladım. Hayatınızda sadece bir tek İngilizce kitap okuyacaksanız bile bunu mutlaka okumanızı öneriyorum.

        Bence İngilizce dilinin en usta ve büyük yazarı Geoff Dyer’dir. Onun dünyanın en muhteşem deneme yazarı olduğunu söyleyebilirim. Caz dinlemekten mutlu olan bir insan değilseniz bile onun caz müzisyenlerinin hayatı üzerine yazmış olduğu ‘But Beautiful’ kitabını özellikle bu dönemde herkese tavsiye ediyorum.

        Kitabın her satırı sizi bu dünyadan koparır ve cazın dramatik güzelliğinin içine sokar.

        Bu kitabı getirtirseniz okuduktan sonra Netflix’ten iki filmi de izlemeniz harika sonuçlar verecek. Bir tanesi ‘Miles Davis. Birth of the Cool’ diğeri de John Coltrane’nin anlatıldığı ‘Chasing Trane’. Şu aralar üçüncü defa okumakta olduğum ‘But Beautiful’u okuduktan sonra seyrederseniz bu filmleri bir başka keyif alırsınız. Ayrıca kitabı okurken Youtube’dan Miles Davis’in ‘Kind of Blues’ini dinlemenizi gerçekten dilerim. Ama mutlaka Miles Davis ile çalan grupta John Coltrane ve Bill Evans’ın da bulunduğu ‘Kind of Blue’yı dinleyin.

        Bu arada kendi kopyamdan uzak kalmamak için kitabı Rana için de ayrı ısmarladım… Yolda geliyor.

        Diğer Yazılar