Her şeye "tu ka ka" muhalefete artı getirmez!
Zaten biliyordum ama son iki yazıya verilen tepkiler nedeniyle bir kez daha anladım ki…
Kendi tabanı açısından “devrim” kabul edilen iyi işler yaptılar ve bundan dolayı da o taban üzerinde hala en etkili parti olma özelliklerini devam ettiriyor olabilirler ama…
Şu kesin ki…
AK Parti’nin 18 yıldır tek başına iktidar olmasındaki en önemli dinamik her eylemine, hareketine, icraatına “tu ka ka” demeyi maharet sanan mevcut muhalefet sayesinde!
Tekrara düşmemek adına bundan önceki iki yazımda ele aldığım Irak Başbakanı ve heyetine Beştepe’de verilen ziyafet mevzusuna girmeyeceğim…
Ama gelen tepkiler neticesinde gördüm ki…
Her lafa muhalefet olmayı takıntı haline getirmiş pesimist tipler gibi iktidarın her olayını negatif yönle ele almanın muhalefete getirisinden çok aksine ciddi bir götürüsü var.
Evet. O iki yazım da politik/partili muhalifler tarafından çok ciddi tepkiyle karşılandı.
Ama haberleri olsun…
Destekledikleri muhalif partilerin iktidara taşınabilmesinde oylarına yüzde yüz ihtiyaç duydukları bugün seçim olsa kime oy vereceği belli olmayan kararsız olarak tabir edilen insanların hiçbirinde aynı durum yaşanmadı.
Aksine yorumum Irak ile ticari açmazlardan dolayı yıllardır sorun yaşayan gerek iş dünyasından gerekse o bölgede Irak ile ticaret yaparak geçimini sağlamaya gayret eden insanlar tarafından büyük destek aldı.
Sözün özüne gelirsek…
Elbette ki eleştiri kültürü olmalıdır ve muhalif liderlerin, siyasilerin, onların destekçilerinin iktidarı eleştirmeleri de işin doğasıdır.
Ancak mesele eğer bu eleştiriyi yaparken kendine yontmak ise.
Yani eğer yaptığınız eleştiriden politik olarak bir geri dönüş beklentisi içerisindeyseniz…
O zaman eleştiriniz yerli yerinde olmalıdır.
Aksiyse eğer…
Yani eleştirdiğiniz konu sizin politik hanenize artı yazdırmıyor ve sizin açınızdan bir katma değer yaratmıyorsa yapmış olduğunuz o muhalefet laf kalabalığından öte hiçbir anlam ifade etmez!