Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Ekonomi 7 bin TL üzeri ödemelerde banka veya PTT zorunlu oldu! 7 bin TL sınırı ne zamandan itibaren geçerli, cezası var mı?
        1

        Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, 7 bin liranın üzerindeki mal veya hizmet alımlarına ait ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi. Düzenleme uyulmadığı takdirde; hem parayı alan hem de yatıran kişiye ceza kesilecek. İşte, detaylar...

        2

        7 BİN TL ÜZERİ ÖDEMELERDE BANKA ZORUNLU

        Kayıt dışılıkla daha etkin mücadele edilmesi, verginin tabana yayılmasına katkıda bulunmak adına, vergi mükellefi olmayanların da vergi mükellefleriyle yapacakları 7 bin lira üzerindeki ödemelerini banka, finans kurumları veya posta idaresi aracılığıyla yapmaları zorunlu hale getirildi.

        3

        YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Mİ?

        Söz konusu düzenleme, 18 Ekim günü itibarıyla geçerli. Düzenlemeye uyulmaması durumunda hem ödemeyi alana hem de ödemeyi yapana ayrı ayrı ceza uygulanacak. Ceza kesilmesi için ödemeyi yapanın vergi mükellefi olup olmamasına bakılmayacak.

        4

        KREDİ KARTI VEYA BANKA HESABI OLMAYANLAR NE YAPACAK?

        Banka hesabı olmayan ya da kredi kartı kullanmayan kişiler de 7 bin lira üzerindeki ödemelere ilişkin belgeleri tevsik etmek durumunda olacakları için, bu kişilerin ödemelerini banka veya PTT şubeleri ile ATM'lere giderek satıcıların hesaplarına yapmaları durumunda da tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ