Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD'de Trump yönetiminin AB, Kanada, Meksika, Çin gibi ülkelere uyguladığı ek gümrük vergileri ve artan uzun ticaret savaşı endişeleri, resesyon korkusunu beraberinde getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump pazar günü katıldığı bir televizyon programında gümrük tarifelerinin resesyona yol açıp açılmayacağının sorulması üzerine "Böyle şeyleri tahmin etmekten nefret ederim. Geçiş sürecindeyiz ve yaptıklarımız çok önemli. ABD'ye zenginliği geri getiriyoruz" cevabını verdi. Bu cevap Trump'ın resesyonu ihtimal dışı görmediği şeklinde yorumlandı. Bu da mevcut korkuları artırdı.

Artan resesyon korkusu bugün ABD borsalarında hızlı düşüşler yaşanmasına yol açtı. Nasdaq Bileşik Endeksinde günlük kayıp yüzde 4'ü buldu. Böylece endekste Eylül 2022'den bu yana en sert düşüş kaydedildi. S&P 500 yüzde 2.7, Dow Jones ise yüzde 2.1 geriledi.

TESLA YÜZDE 15.4 DÜŞTÜ

ABD borsalarındaki kayıplarda Elon Musk'ın Tesla'sı başı çekti. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi bir günde yüzde 15.4 değer kaybetti. Böylece Eylül 2020'den bu yana en büyük günlük kaybını yaşadı. Alphabet ve Meta da yüzde 4.4 ile dikkat çekici düşüşler yaşayan diğer 2 dev firma olurken çip üreticisi Nvidia'daki kayıp yüzde 5.1'i buldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ