Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Ayda isminin anlamı nedir? Ayda ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ayda isminin analizi
        1

        Ayda ismi de kız çocukları için tercih edilen modern bir isimdir. Hem kulağa hoş gelen hem de söylenmesi kolay olan bu isim, güzel anlamlar içermesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Ayda isminin anlamı, Ayda ne demek, Ayda Kuran’da geçiyor mu, Ayda isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Ayda İsminin Anlamı

        İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Bu sebeple anne ve baba adayları güzel anlamlar içeren isimleri çocukları için tercih etmektedir. Kötü anlamlar içeren isimler seçilmemektedir. Toplumumuzda isimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. İsimlerin karakteri şekillendirdiği düşünülmektedir. Bu sebeple de isim konusuna titizlikle yaklaşılmaktadır. Günümüzde yaygınlaşan internet sayesinde isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Geniş bir bilgi ağına sahip olan internet en önemli kaynakların başında gelmektedir. Ayda ismi de hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlara sahip olan bir isimdir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Ayda isminin anlamları şunlardır:

        • Dere kıyılarında, çayırlarda yetişen bir bitki.
        • Şaşma, üzülme, isteklendirme bildirir ünlem.
        2

        Ayda Ne Demek?

        Ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce kapsamlı bir araştırma yaparlar. Öncelikli olarak ismin sahip olduğu tüm anlamları öğrenmek isterler. Bu noktada ismin akıllarına yatması önemlidir. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Ayda ismi anne ve baba adaylarının araştırdığı isimlerin başında gelmektedir. Kulağa hoş gelen ve söylenmesi kolay olan bu isim, kız çocukları için sıklıkla tercih edilen isimlerden biridir. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. Ayda ismi; dere kıyılarında, çayırlarda yetişen bir bitki; şaşma, üzülme, isteklendirme bildirir ünlem anlamlarına gelmektedir.

        3

        Ayda Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler çocukları için isim seçerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimileri ismin kökeni üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda farklı kökenlere sahip isimler bulunmaktadır. Kimileri ise uzun bir isim olmamasına dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslam âlemi açısından önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bunun için genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Ayda ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Ayda ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Ayda ismini koymak caizdir.

        4

        Ayda İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi son yıllarda bir akım haline dönüşmüştür. Yediden yetmişe herkes isminin analizini araştırmaktadır. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Ayda ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

        Ayda ismini taşıyan bireyler eğlenmeye ve şarkı söylemeye bayılırlar. Hareketli yapılarıyla bilinirler. Dans etmek ve eğlenmek onlar için en zevkli aktivitelerden biridir. Yetenekleriyle ön plana çıkarlar. Yardımseverlerdir. Sosyalleşmeyi ve kitap okumayı oldukça severler. Bu sebeple de kendilerini sık sık bir sohbetin içinde bulurlar. Aşk ve iş hayatında her zaman şanslıdırlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ