Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bakan Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2021 yılı bütçe sunumunu yaptı. 2021 yılı bütçesinde eğitime 211 milyar 993 milyon 156 bin lira ayrıldığını anımsatan Selçuk, "Sınırlı kaynakların, topluma en yüksek faydayı sağlayacak programlara tahsis edilmesi gerçeğinden hareketle Bakanlığımız faaliyetleri, engellilerin toplumsal hayata katılımı ve özel eğitim, hayat boyu öğrenme, ortaöğretim, ölçme, seçme ve yerleştirme, temel eğitim, uluslararası eğitim iş birlikleri ve yurt dışı eğitim ve yönetim ve destek programlarına ayrılmıştır. Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için Milli Eğitim Bakanlığı yatırım bütçesini, 5,8 milyar liradan yüzde 94 artırarak 11,3 milyar liraya çıkartıyoruz" dedi.

'13 BİN 304 EBA DESTEK MERKEZİ VAR'

Bakan Selçuk, pandemi döneminde belli başlı ülkelerin, öğrencilerine sadece işlenecek konularla ilgili mail göndermekle yetindiğini bildirdi. Bu süreçte ortaya çıkan öğrenme kayıplarını en aza indirmek amacıyla her seviyede Telafi Öğretim Programları'nı hazırladıklarını kaydeden Bakan Selçuk, "Salgın nedeniyle uzunca bir süre gerek aile ortamı gerek sosyal medyada salgın ve salgının etkileri ile ilgili uyaranlara maruz kalan öğrencilerin yeniden okula başladıklarında olağan düzenlerine dönmeleri için 'Okuldayım Güvendeyim-Çocuk ve Gençler İçin Uyum Etkinlikleri' kitapçığı hazırladık. Çalışmalarımız bu kapsamda artarak ve çeşitlenerek devam etmektedir. Ülkemizle benzer özellikler gösteren ülkelerde tüm okullar tam zamanlı ve tüm seviyelerde açılırken biz kontrollü ve aşamalı bir geçişi tercih ettik. Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için Türkiye genelinde 13 bin 304 EBA Destek Merkezi, 127 mobil EBA Destek Noktası oluşturduk. EBA Destek Noktalarının sayılarının hızla artmaya devam ediyor. 500 bin öğrenciye tablet bilgisayar ulaştırdık" diye konuştu.

'9'UNCU DERECEDEKİ ÖĞRETMENİMİZİN MAAŞI 4 BİN 369 TL OLMUŞTUR'

Bakan Selçuk, Türkiye'de resmi eğitim kurumlarında görev yapan 974 bin 837 öğretmen olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ