Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Berre isminin anlamı nedir? Berre ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Berre isminin analizi
        1

        Berre ismi Arapça kökenli bir isim olup kız çocukları için tercih edilmektedir. Hem kulağa hoş gelmesi hem de güzel anlamlar taşıması sebebiyle anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Berre isminin anlamı, Berre ne demek, Berre Kuran’da geçiyor mu, Berre isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Berre İsminin Anlamı

        İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple de yeni tanıştığımız kişinin adını ve adının anlamını merak ederiz. Şayet adının anlamını bilmiyorsak araştırırız. Bazı anne ve baba adayları çocukları için geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Anne ve baba adayları isim konusunda yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ve arama motorundan yardım alabilmektedir. Çocukları için en uygun ismi araştıran ebeveynler bu süreci titizlikle yönetilirler. Berre ismi de birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimlerden biridir. Kız çocukları için sıklıkla tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Berre isminin anlamları şunlardır:

        • Biricik, tek.
        • Ağırbaşlı.
        • İyilik eden.
        2

        Berre Ne Demek?

        Anne ve baba adayları çocukları için uygun bir isim ararken zorlanabilirler. Sayısız isim seçeneği arasından hangi ismi koyacakları konusunda tereddüt yaşayabilirler. Bunun için genellikle internete başvurmaktadırlar. İnternette koymak istedikleri ismin anlamlarına ulaşabilirler. Anne ve baba adayları çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimler koymak ister. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. İsmi tamamlayan en önemli detay anlamdır. Bazı ebeveynler ismin kolay söylenmesine de dikkat etmektedirler. Bu sebeple uzun isimler tercih edilmez. Berre ismi birden fazla anlam taşıyan, popüler isimlerden biridir. Berre ismi; biricik, tek, ağırbaşlı, iyilik eden anlamlarına gelmektedir.

        3

        Berre Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Bazıları ismin kökeni üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda yalnızca Türkçe kökenli isimler yer almaz. Farklı kökenli isimler de bulunmaktadır. Bazı ebeveynler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenmesine dikkat eder. Kimi aileler için ismin manevi değeri oldukça önemlidir. İsmin İslam âlemi açısından önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bunun için genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih ederler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Çocuğuna Berre ismini koymayı düşünen ebeveynler ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Berre ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Berre adını koymak caizdir.

        4

        Berre İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi son yıllarda yaygınlaşan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Bir akım halini alan isim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi sayesinde ulaşabilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Berre ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

        Hisleri oldukça kuvvetlidir. Bir olay karşısında çabuk sinirlenebilirler. İşkolik ve sabırsızdırlar. Yardımseverlikleriyle bilinirler. Kendi menfaatlerine önem vermezler. Hafızaları da oldukça güçlüdür. Gördüğünü, okuduğunu ve öğrendiğini unutmaz. Birinden bir kötülük görmüşse o kötülüğü kolay kolay unutmaz. Aradıkları aşkı bulması zor olduğundan dolayı maceradan maceraya atılabilirler. Çevresinde bulunan kişileri özenle seçerler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ