Habertürk
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

BloombergHT'nin Bloomberg'e konuşan kaynaklardan aktardığına göre, Türkiye ile ABD arasında yürütülen müzakerelerin ardından Gazprombank yaptırımlarında Türkiye'ye tanınan muafiyet mayıs ayına kadar uzatıldı.

Türkiye'ye 20 Aralık 2024'te tanınan muafiyet normal koşullarda bugün sona erecekti. Bu kapsamda Hazine ve Maliye ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıkları konuyla ilgili yoğun diplomasi trafiği yürütmüştü.

ABD, Rusya'nın gaz satışlarından elde ettiği geliri baskılamak için kasım ayında Gazprombank'a yaptırım uygulamıştı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Muafiyet tanınmazsa Türkiye’nin de yaptırımların hedefi olduğu anlamına gelir" demiş ve müzakerelerin ardından ise Türkiye'ye muafiyet tanındığını duyurmuştu.

* Haberin görseli Shutterstock'tan servis edilmiştir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ