Botoksta her gülüş birbirinin kopyası mı?
Botoks enjeksiyonları, kişilere daha genç bir görüntü vadetse de uygun dozda ve şekilde yapılmayan "botoks" ne yazık ki yüzde doğal olmayan bir görüntüye yol açıyor. Göz kenarlarının hiç kıpırdamadığı mimiksiz gülüşler, ucu kaçmış uygulamaların adeta birer örneği oluyor. Uzmanlara göre, aslında botoks yüz ifadesini değiştirmemeli. Haliyle hiç gülmeyen gözler, donuk bakışlar ve pürüzsüz bir alın, yapılan uygulamanın doğruluğunu sorgulamaya davet ediyor
ABONE OLSon yıllarda "hızlı gençleşme" denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan biri de botoks. Estetik alanda kullanılmaya başlandığından beri "doğallığı yok ediyor" tartışması sürüp gitse de çoğu kişi botoksun vadettiği o canlı görüntüyü çok seviyor. Kimileri yaş almanın doğal bir sonucu olan yüzdeki çizgileri kabul ediyor; kimileri de botoksa karşı değil ama doğallıktan da taviz vermek istemediğinden sadece kaş ortasına müdahale ettiriyor. Peki botoks nedir ve neyi vadediyor? Doğru botoks nasıl oluyor? İlk botoks deneyimi kaç yaşında başlamalı? Botoks gülüşünün çaresi var mı? Botoks ne sıklıkla yapılmalı? Botoks direnci nedir, kimlerde işe yaramaz? Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanı Dr. Yasemin Savaş, botoksa dair bilinmesi gerekenleri anlattı.
Botoks nedir?
Botoks, botulinum toksin denilen bir proteindir. Bu protein, enjekte edildiği yerde kasın kasılma görevini kısıtlar. Böylece kasların kasılması sırasında oluşan kırışıklıklar azalmaya veya tamamen kaybolmaya başlar. Daha gergin ve daha genç bir görünüm sunar.
Botoks ilk ne zaman ve ne için kullanıldı?
Botoks ilk bulunduğu yıllardan beri estetiğin sihirli bir ilacı. İlk önce 1989 yılında üretilen botoks, şaşılık tedavisinde kullanıldı. Kullanımı sırasında başka problemleri de düzelttiği keşfedildi ve 1990’lı yıllarda estetik alanında da kullanılmaya başlıyor ve o günden beri de farklı kullanım alanları geliştirilerek, estetik sektöründe kullanılıyor.