Habertürk
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Domuzdan kalp nakli yapılan ikinci hasta, ameliyat yapıldıktan yaklaşık altı hafta sonra hayatını kaybetti. ABD'li Lawrence Faucette'ye (58), 20 Eylül tarihinde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledildiğinde kalp yetmezliğinden hayatını kaybetmek üzereydi ve geleneksel kalp nakli için uygun değildi.

ABD'de domuzdan insana ilk kalp nakli yapıldı
Haberi Görüntüle

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne göre, Faucette'ye nakledilen kalp ilk ay sağlıklı görünüyordu ancak son günlerde reddetme belirtileri göstermeye başladı. Faucette pazartesi günü hayatını kaybetti.

Hastane tarafından yapılan açıklamada Faucette'nin eşi Ann, eşi Faucette'nin "bizimle geçirdiği zamanın kısa olduğunu ve bunun başkaları için yapacağı son şey olduğunu bildiğini" söyledi. Bu kadar uzun süre hayatta kalacağını asla hayal etmemişti" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ