Habertürk
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan "yolsuzluk" operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 100 kişiden biri olan İBB iştirakı Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun emniyette 131 sayfa ifade verdi.

Read more!
TANIK İFADESİ SORULDU

Murat Ongun’a ilk başta ismi verilmeyen iş insanı olduğu iddia edilen bir tanığın, 29 Ocak 2025’te savcılıkta verdiği ifadeleri soruldu. Söz konusu tanık ifadesinde, “Özellikle 2019 yılından sonra Ekrem İmamoğlu döneminde Kültür A.Ş. tarafından ihalelerin kime verileceği önceden tespit edilip şartname ihalenin verileceği tarihe göre düzenlendiğini, bizzat benim şirketimin de bu tip ihalelere katıldığından ve kazanamadığımdan dolayı bilmekteyim” dedi. Tanık ayrıca asıl büyük yolsuzluğun kiralama ve organizasyon kısmında olduğunu iddia ederek, “Bu işin en üst kısmında Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun vardır” dedi.

"TANIĞIN İSMİ BANA VERİLMEDİ"

Ongun ise iddialara, “Tanığın ismi bana bildirilmediği için hangi husumetle yapılmış bir iftira olduğunu söyleyemiyorum. İddiaların hepsi gerçek dışı ve yalandır” dedi. Ongun söz konusu şirketle geçmiş dönemle aynı billboard sözleşmesinin devam ettiğini de ifadesine ekledi.

"GİZLİ TOPLANTI İDDİASI HTS KAYITLARINDAN TESPİT EDİLEBİLİR"

İsmi açıklanmayan tanığın, “Açık hava reklam işleriyle ilgili Serdar Taşkın, Ekrem İmamoğlu’nun ekibinde yer alan Murat Ongun, Murat Kapki, Hüseyin Köksal, Necati Özkan, Fatih Keleş isimli şahıslarla haftada en az iki gün, Beylikdüzü Mado’da toplanırlardı. Mado’nun alt katında yer alan, halka kapalı olan bir odası vardı, orada toplanırlardı. Bu toplantılarda açık hava reklamlarıyla ilgili iş, ihale ve gayrimeşru hususlar konuşulurdu. Toplantı sonrası Serdar Taşkın ve Murat Ongun içi para dolu olduğunu düşündüğüm çantalarla çıkarlardı.

Bazen bu paraları Serdar Taşkın’ın Nişantaşı’ndaki banka kasasına yatırdığını biliyorum. Bu toplantılar dışında Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı haftada en az iki kez Hüseyin Köksal’ın iş yerinde yapılan toplantılar da olurdu. Yine bu toplantılardan sonra da para dolu çantalarla çıktıklarına, usulsüz ihale ve yasa dışı işler yaptıklarına şahitlik ederim” ifadeleri soruldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ