Kolektif 'İZ' sergisi Haliç Sanat 3'te açıldı
Genç seramik sanatçısı Evin Kaçar'ın ilk kişisel sergisi Kolektif "İZ", Mina'nın Çocukları projesi kapsamında, İBB Kültür ve İBB Miras işbirliğiyle 31 Mart'a kadar Haliç Sanat 3'te sanatseverlerle buluşacak
ABONE OL2018’de bir uçak kazasında hayatını kaybeden iş insanı Mina Başaran ve arkadaşlarının adını yaşatmak amacıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesi Mina’nın Çocukları, genç kadınları eğitim, sanat ve kariyer alanlarında destekleyerek hayatın her alanında güçlendirmeyi, iş yaşamına hazırlamayı ve yarının kanaat önderlerinin yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Sanatın dönüştürücü gücüne inanan ve genç kadınlara kendilerini ifade edebilecekleri alanlar açmayı sorumluluğu olarak gören proje, sanata ve kolektif yaratıcılığa verdiği önemle bugüne kadar pek çok sanatçının sesi ve hikâyelerinin taşıyıcısı oldu. Mina’nın Çocukları, yeni sergisiyle de genç kadınları destekleme misyonunu bir adım öteye taşıyor.
Evin KaçarMina’nın Çocukları’nın yolculuğunun altıncı durağı olan Kolektif “İZ” sergisi izleyiciyi hem bireysel hem de toplumsal hafızanın katmanlarında bir iz bırakmaya davet ediyor. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) İstanbul Şubesi bünyesinde yetişen ve yeni mezun olan genç sanatçı Evin Kaçar’ın, ilk kişisel sergisi Kolektif “İZ”, İBB Kültür ve İBB Miras işbirliğiyle gerçekleşiyor. Sanat dünyasına taze bir soluk getiren Kaçar, kendi dünyasının kapılarını izleyiciye açarak bireysel varoluş çabalarının toplumsal bellekteki yansımalarını keşfe çıkıyor. Eserlerinde bireysel kimliğe derin bir yolculuk sunan sanatçı, sanatın bir ifade aracı olarak nasıl bir iz bırakabileceğini sorguluyor.