Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Araban ilçesinde yapımı süren Araban Sarımsağı İşleme ve Paketleme Tesisi inşaatında sona gelindi.

        Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Araban Belediyesince Araban Sarımsağı İşleme ve Paketleme Tesisinin yapımı için imzalanan protokol kapsamında başlanan inşaatta çalışmalar sürüyor.

        İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, gazetecilere, Dağdancık bölgesinde faaliyete geçecek olan tesisin sarımsak üreticilerine önemli katkıları olacağını söyledi.

        Projeyle bölgeye önemli kazançlar sağlanacağını aktaran Özdemir, "Tesis bu ürünlerden daha fazla yararlanılması, yerel çeşitlerin korunması, bölgeye özgü çeşitleri çoğaltmak ve sarımsak ürünlerinin hijyenik şartlarda üretiminin yaygınlaştırılmasına da katkı sağlayacak." dedi.

        Özdemir, tesisin 4 bin ton kapasitesi olduğunu ve ayda 120 ton sarımsak işlenerek bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler