Horlama neden olur? Horlamanın tedavisi nasıl olur?
Kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin yaşayabileceği bir uyku sorunu olan horlama problemi, bazı insanlar için ciddi boyutlarda rahatsız edici bir duruma ulaşmış vaziyette. Öyle ki, geceleri kendi horlamalarına uyanan ve sürekli uykusu bölündüğü için ertesi günü halsiz ve yorgun olan insanlar var. Peki, horlama neden olur? Tedavi yöntemleri nelerdir? İşte detaylar...
ABONE OLHorlama sorunu, solunumu etkilemesi ve kaliteli bir uykuya engel olması nedeniyle kişinin gün içinde halsiz kalmasına neden olur. Peki, horlamanın nedenleri ve belirtileri nelerdir?
Horlama, genellikle uyurken kasların gevşemesi ya da hava yolunun belli ölçüde de olsa tıkanmasıyla beraber ortaya çıkan durumu ifade eder. Horlamayla beraber çıkan gürültülü ses ise hava yolunda yer alan dokuların birbirine değmesi neticesinde meydana gelen titreşimin doğal bir sonucudur. Yetişkinlerin büyük bir kısmında zaman zaman horlama kendini var edebilir ancak bunun belli bir süreklilik içinde kendini tekrar etmesi, önemli sağlık sorunları için bir referans oluşturabilir.