Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Heyet, İmralı’dan ‘yasal düzenleme’ beklentisiyle döndü | Son dakika haberleri

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        HDP heyeti, Abdullah Öcalan’la görüştü. Öcalan, devlet heyeti ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi ve 7 Haziran’daki seçimlere kadar çözüm süreci görüşmelerinin hızlanacağı mesajını verdi, yasal bazı adımların atılacağı yönündeki görüşünü iletti.

        İmralı heyeti bugüne kadarki en geniş kadrosu ile adayı ziyaret etti. HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle’den oluşan İmralı heyetine, Demokratik Özgür Kadın Hareketi aktivisti Ceylan Bağrıyanık da dahil oldu. Heyet, İmralı’da Öcalan ile sürece ilişkin durum değerlendirmesi yaptı. Öcalan, İmralı heyetine, devlet heyetiyle yaptığı görüşmelerde “çözüm sürecinde görüşme trafiğinin hızlanacağı” izlenimi edindiğini söyledi.

        Öcalan, 7 Haziran’daki seçime kadar bazı yasal düzenlemelerin hükümet tarafından yapılacağı yönündeki görüşünü dile getirdi. İmralı heyetinin, bu çerçevede gelecek hafta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya geleceği belirtildi. Yasal düzenleme aşamasında tarafların, ortak masa toplantısında buluşması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ