Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Harry Potter'ın 'Albus Dumbledore'u Sir Michael Gambon'un vasiyeti açıklandı - Magazin haberleri
        1

        'Harry Potter' film serisinde canlandırdığı 'Albus Dumbledore' ile tanınan İrlandalı Sir Michael Gambon zatürre nöbetinden dolayı eylül ayında 82 yaşında hayatını kaybetmişti.

        2

        SEVGİLİSİ PHILIPA HARTA'TA HİÇBİR ŞEY BIRAKMADI

        Vasiyetinin 5 Mart Salı günü açıklanmasından sonra Sir Michael Gambon'un bütün servetini eşi Anne Gambon'a bıraktığı, uzun süredir ilişki yaşadığı sevgilisi Philipa Hart'a ise hiçbir pay ayırmadığı ortaya çıktı.

        Set tasarımcısı olan Philipa Hart, Michael Gambon ile 2000'de 'Longitude'un çekimleri sırasında tanışmış ve 17 yaşındaki Tom ve 15 yaşındaki William adında iki çocukları dünyaya gelmişti.

        3

        OĞLU FERGUS VASİL OLARAK BELİRLENMİŞTİ

        Sir Michael Gambon, 20 yıl boyunca eşi Anne Gambon ve Philipa Hart ile dönüşümlü olarak yaşadı.

        4

        Sir Michael Gambon, Philipa Hart'tan olan çocuklarına 10 biner sterlin (yaklaşık 406 bin TL) ve ödüllerini bıraktı. Gambon, kariyeri boyunca 2 'Olivier Ödülü’, 2 'Ekran Oyuncuları Birliği Ödülü’ ve 4 BAFTA Ödülü kazanmıştı.

        5

        60 yılı aşan kariyeri boyunca Sir Michael Gambon, BBC dizisi ‘The Singing Detective'de başrolü canlandırarak tanınan bir isim haline gelirken, 2000'lerin gerilim filmi 'Bir Dilim Suç'ta mafya babası ‘Eddie Temple'a da hayat vermişti. Öte yandan, ‘Harry Potter’ filmlerindeki Hogwarts Müdürü ‘Albus Dumbledore’ karakteriyle küresel şöhrete ulaştı.

        Fotoğraflar: Depo, AP, Avalon,

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ