-
Dünya senin etrafında dönmüyor!
Giriş: 2025-02-13 11:23:53Dünya gerçekten bizim etrafımızda mı dönüyor? Benmerkezcilik nedir? Benmerkezcilik, kişinin empatiden yoksun bir şekilde kendi çıkarlarını her şeyin üstünde gördüğü bir eğilim mi? Uta Hess’in “Benmerkezcilik” adlı kitabı bu sorulara cevap arayan kavramsal ve düşünsel bakış açısı sunuyor. Benmerkezciliği derinlemesine ele alarak insan ilişkilerini nasıl da tahrip ettiğini gözler önüne seriyor.
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
'İstanbul'un Resmi' sergisi Ankara'da
Giriş: 2024-10-24 12:46:54İş Sanat’ın büyük bir beğeni kazanan “İstanbul’un Resmi” sergisi, İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin küratörü ve 300’e yakın İstanbul peyzajını içeren sergi kitabını da yayıma hazırlayan Prof. Dr. Gül İrepoğlu, İstanbul’un derin bir ruha ve tarihe sahip olduğunu söyledi.
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
Kapımızdaki yabancıları tanıyor muyuz?
Giriş: 2024-09-26 11:46:05Mültecilik meselesi neden “kriz” olarak ele alınıyor? Bu mesele bir kriz ise nasıl çözülecek? Toplumsal duyguların katılaşmasını engellenmek ve kolektif bir empati geliştirme bu sorunun çözümünde etkili bir yol mu? Zygmunt Bauman’ın “Kapımızdaki Yabancılar” kitabı, günümüzde güncelliğini koruyan mülteci/göçmenlik konusunu sorgulamaya açıyor.
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
Lüks harcamalar boşanma sebebi
Giriş: 2024-09-25 19:25:40Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emsal nitelikteki bir kararında, aile ekonomik zorluklar yaşarken yapılan lüks harcamaları boşanma sebebi olarak kabul etti
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
Hayatınızla ne yapmak istiyorsunuz?
Giriş: 2024-09-11 10:43:42“Hayatın amacı var mı ve biz bunu biliyor muyuz?” İşimiz, kurduğumuz ilişkiler, eğitim, sevgi, mutluluk, dönüşüm ve benlik gibi kavramlar üzerine düşünerek sorular sorduk mu? Jiddu Krishnamurti'nin "Hayatınızla Ne Yapmak İstiyorsunuz?" kitabı, size bu soruları sormaya ve hayatınızı farkındalık ile yaşamaya davet ediyor.
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
Keyif almak ya da almamak!
Giriş: 2024-08-28 10:10:16Keyif dediğimiz şey nedir? Bize sunulan bir yanılsama mı? “Keyif” gerçekten de bize ait mi yoksa o mu bizi seçiyor? Alfie Bown’un “Keyif Almak: Candy Crush ve Kapitalizm” adlı kitabı, bu soruları ele alıyor. Cesur ve düşündürücü sorular ve yanıtlar ile bizlere farklı bir perspektif sunuyor. Popüler kültürden örnekler sunan kitap, keyfin aslında üretilen bir algı olduğunu ve bu algının da ekonomik düzen tarafından nasıl da şekillendirildiğini irdeliyor. Bown, okuyucuyu derinlemesine bir sorgulama sürecine davet ediyor. Keyif kavramının arkasındaki saklı dinamikleri yeniden düşündürüyor.
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
Seçimlerimizde özgür müyüz?
Giriş: 2024-07-31 10:23:36Renata Salecl, ‘Seçme İkilemi’ adlı kitabında, “Birey için rasyonel seçimin mümkün olduğu anlar olduğu gibi, yaptığımız seçimlerin irrasyonel ve bazen zararlı olduğu anlar da vardır” diyor. Kitap bu konuyu derinlemesine ele alıyor. Seçerken “neden kaygılanıyoruz”a cevap ararken bizlere pek çok konuda yaptığımız davranışlara yönelik sorgulama imkanı sağlıyor. “Mesela parçası olduğumuz sistemi seçme şansımız var mı?” diye soruyor Salecl…
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
Google'un radar özelliği Türkiye'de! Sürücüler haritaya ekleyebilecek
Giriş: 2024-07-24 11:34:06Google Haritalar, uzun bir süredir yurt dışında kullanılan radar uyarı özelliğini Türkiye'de de erişime sundu. Tartışmalara yol açan özellikle sürücüler yollardaki radar noktalarını öğrenebilecek. Yeni özelliğe ilişkin Habertürk'e konuşan Avukat Taha Yasin Caner ise "Sürücülerin, Google Maps'te yer alan radar bildirimi veya diğer radar bildirim programlarını kullanmalarında bir kanuni kısıtlama yok" dedi
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
İnsan ve değerleri üzerine düşünmek…
Giriş: 2024-07-22 10:48:16“Değer nedir?”, “Bir şeye neden ‘değer’ atfederiz?”, “Değerlerimiz evrensel midir?”, “Aynı olaylar neden farklı şekillerde değerlendirilir?” gibi sorular felsefenin tartışma alanında sorulmaya ve yanıt aranmaya devam ediyor. Düşünür İonna Kuçuradi, “İnsan ve Değerleri” adlı eserinde bu sorular ile tartışma yaratırken aynı zamanda bizlere felsefe yapma ve derin düşünme imkanı sunuyor.
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE -
Ötekinin daha da ötekileştirildiği dünyamız!
Giriş: 2024-07-15 10:21:24Batı tiyatrosunda, sanatında ve edebiyat dünyasında Doğu'nun nasıl temsil edildiğini hiç düşündünüz mü? Batı’nın gözünde Doğu bir öteki olarak mı konumlanıyor? Gerek kültürel gerekse sosyolojik bağlamda Doğu’nun "ötekileştirilme olgusu” hangi söylemler ile inşa ediliyor? Duygu Kankaytsın'ın "Sahnedeki Madun: Çağdaş Batı Tiyatrosu'nda Oryantalizm" adlı kitabı bu sorulara yanıt ararken, bir yandan da bizlere derinlemesine bir analiz sunuyor.
DEVAMINI GÖRÜNTÜLE