HT Gastro
Seyahat

Nebiyan Dağı'nda sonbahar

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan bin 224 rakımlı olan Nebiyan Dağı, ormanı ve şelalesiyle ziyaretçilerine sonbahar renkleri içinde görsel şölen sunuyor

Giriş: 03.11.2018 - 12:26 Güncelleme: 11.09.2019 - 16:14
Habertürk
Haberler Gastro Seyahat Nebiyan Dağı'nda sonbahar
1

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi sınırlarında yer alan ve "Karadeniz'in terası" olarak nitelendirilen Nebiyan Dağı, sonbaharda ziyaretçilerine renk cümbüşü yaşatıyor.

2

AA'nın haberine göre 19 Mayıs ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Nebiyan Dağı, 2011 yılında doğa turizm alanı ilan edilmesinin ardından bölge insanının daha fazla ilgisini çekmeye başladı.

3

Şehir merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlanan Nebiyan Dağı ve ormanlık alan, muhteşem manzaranın seyredilmesinin yanı sıra tırmanma, yayla turizmi, dağcılık, yamaç paraşütü, yürüyüş parkuru, foto safari gibi çeşitli sportif aktiviteler için de imkanlar sağlıyor.

4

Nebiyan Dağı'ndaki orman ve şelale, her mevsim bünyesinde farklı güzellikleri barındırırken, özellikle sonbaharda mevsimin bütün renklerini yansıttığı için fotoğraf tutkunlarını da bölgeye çekiyor.

5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.