HT Gastro
Seyahat

Salda Kayak Merkezi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü manzaralı kayak merkezi sezonu açtı. Son haftalarda yağan karlarla birlikte Salda Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerek, kayak yapmaya uygun hale geldi.

Giriş: 14.01.2019 - 11:47 Güncelleme: 03.01.2020 - 15:06
Habertürk
Haberler Gastro Seyahat Salda Kayak Merkezi konaklama
1

Burdur'un Yeşilova ilçesinde "Türkiye'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen Salda Gölü manzaralı Salda Kayak Merkezi sezon açılışını yaptı. Son haftalarda yağan karlarla birlikte Salda Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerek, kayak yapmaya uygun hale geldi.

2

Turkuaz suyu ve beyaz kumsalıyla dikkati çeken Salda Gölü'ne kuş bakışı hakim tepede, çam ormanlarının arasında 2 bin 79 metre rakımda bulunan Salda Kayak Merkezi, bölgeye yeterli miktarda kar yağmasıyla sezona "merhaba" dedi.

3

Burdur ili Yeşilova İlçesi Salda Turizm Merkezi sınırları içerisinde Eşeler dağı Tınaztepe mevkiinde bulunan Salda Kayak Merkezi, Burdur il merkezine 77 km, Salda Gölü' ne 17 km, Yeşilova ilçe merkezine 14, Burdur'a 77, Antalya'ya 136 ve Denizli'ye 90 kilometre uzaklıkta. Salda Kayak Merkezi, ziyaretçilerine huzurlu bir tatil imkanı sunuyor.

Kayak tesisinde, en uzunu 1600 m, en kısası 500 m olan 5 pist bulunuyor. Kayaklı koşu ve biatlon yapmaya müsait araziye sahip olan Salda Kayak merkezi, Salda Gölü'ne kuş bakışı hakim bir tepede. Çam ormanlarının arasında 2 bin 79 metre rakımda bulunan Salda Kayak Merkezi, beklenen karın gelmesiyle sezona 'merhaba' dedi.

4

Kayak merkezine çıkan ziyaretçiler, yolculukları sırasında etrafı ormanla çevrili Salda Gölü'nün eşsiz manzarasını da görme fırsatı buluyor.

5

Merkez, kolay ve zor pist seçenekleri, telesiyej, uygun fiyatlara kiralanabilen kayak ve kızak takımları, kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren kafe, restoran ve konaklama imkanlarıyla kayak ve doğa tutkunlarına ekonomik kış tatili imkanı sunuyor.

6

Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, merkezin 3 pist, 2 kafeterya, butik otel tarzında 20 yataklı konaklama imkanıyla ziyaretçilerin hizmetine açıldığını söyledi.

7

Kayak merkezinin doğa harikası Salda Gölü manzaralı, çam ormanları arasında temiz havaya sahip saklı bir cennet olduğunu belirten Karaca, tesisteki fiyatlarının diğer kayak merkezlerine nazaran daha uygun olduğunu vurguladı.

8

Karaca, kayak merkezine turlarla Antalya, Denizli, Burdur ve İzmir'den çok sayıda ziyaretçi geldiğini anlattı.

9

Toplam pistin bin 200, telesiyejin ise 950 metre uzunluğa sahip olduğunu aktaran Karaca, "Yeşilova, misafirlerimizi rahatlıkla gülümsetir çünkü dünyaca ünlü Salda Gölü ilçemizde. Yazın Salda Gölü kışın ise Salda Kayak Merkezi ile ilçemiz hem yaz hem de kış iki mevsim güzelliği de insanlara sunabilmektedir." şeklinde konuştu.

10

"Özellikle Denizli ve Antalya bölgesinden günübirlik birçok tur hareket ediyor. Bunun haricinde Salda Kayak Merkezi'nin diğer cazibe merkezlerine olan yakınlığını da göz önüne alırsak, Sagalossos, Pisidya gibi bu bölgeleri de birbirine koordine ederek, acentelerimiz tarafından tur güzergahları belirleniyor."

11

"Bu yıl turların artarak da devam etmesini temenni ediyoruz. Gölle kayak merkezini birbirinden ayırt etmemiz mümkün değil. Son yıllarda Salda Gölü'nün cazibesi ve tanınırlığının artmasının kayak merkezine de sirayet edeceğini düşünüyoruz."

12
13
14
15
16
Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.