‘İki Dil Bir Hayal’in basın lansmanı gerçekleşti
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan hikayelerden oluşan 'İki Dil Bir Hayal'in basın lansmanı gerçekleşti. Sanat dünyasından spor camiasına kadar alanında başarılı pek çok ismin de katkı sunduğu lansmanda hikayelerin oluşum süreçleri katılımcılarla paylaşıldı
ABONE OLJungo Yayıncılık'ın 6-10 yaş grubu çocuklar için özel olarak hazırladığı yeni projesi ‘İki Dil Bir Hayal’ geniş katılımlı bir organizasyonla tanıtıldı. ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıyla Eğitimi Dönüştürmek’ ve Hayalden Kitaba: İlk Çocuk Hikayemi Nasıl Yazdım?’ olmak üzere iki panelden oluşan organizasyona oyuncular Mert Fırat, Alper Kul, Ayfer Dinçer Küçük, Begüm Kütük, Derya Beşerler ile Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ve milli voleybolcu İlkin Aydın da proje için kaleme aldıkları hikayelerle katılım gösterdi.
Lansmanın ilk paneli olan ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıyla Eğitimi Dönüştürmek’, Esra Arslan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Ayşen Güven, Çelebi Kalkan, Faik Uyanık, Itır Erhart ve Mert Fırat, eğitimde sürdürülebilirlik ve yaratıcı yaklaşımların çocukların gelişimine etkilerini tartıştı. Konuşmacılar, eğitimin geleceği için yeni nesil projelerin önemine vurgu yaparak, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda farkındalık yaratmanın gerekliliğini ele aldı.
AKYÜZ: DIŞA BAĞIMLILIĞI KIRDIK
Lansmanın açılış konuşmasını MAcenta - Jungo Yayıncılık’ın kurucusu olan Burak Akyüz yaptı. Sözlerine Jungo Yayıncılık’ın bağlı olduğu MAcenta Yayıncılık’ın 18’inci yaşını kutlayarak başlayan Burak Akyüz, “18 yıldır Türkiye’de yabancı dil alanında faaliyet gösteriyoruz ve birçok uluslararası firmanın bünyesinde ya da temsilcisi olarak Türkiye’de hizmet veriyoruz. Son sekiz yıldır ise kendi içeriklerimizi üreterek Türkiye’deki eğitim sürecine özel katkılar sunuyoruz. Türkiye’deki yabancı dil eğitiminde ciddi bir dışa bağımlılık vardı, biz bunu kırdık. Şimdi ise eğitimde hayal gücünün gücünü keşfetmeye ve çocukların geleceğine dokunmaya hazır olun” dedi.
UYANIK: HER ÇOCUĞUN YENİLİK ÜRETEBİLDİĞİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ HAYALİMİZ
Panelin moderatörü İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan, katılımcılara eğitimde hayal ettikleri ideal geleceği sordu.İlk söz alan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Faik Uyanık, soruya yanıt olarak, “Karar tasarılarını ve strateji belgelerini yazarken herhangi bir anahtar kelimeleri unutmadan yazmaya çalışırız. Ben de öyle yapmaya çalıştım. Her çocuğun sürdürülebilir bir dünya için eleştirel düşünebildiği, yenilik üretebildiği, eşit fırsatlara sahip olduğu, kapsayıcı, yaratıcı ve teknoloji ile desteklenmiş bir eğitim sistemi. Hayalimiz ve çalışmalarımızın varması gereken nokta” diye konuştu.