Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah ve Han Yunus kentlerini birbirinden ayıran Morag Koridoru ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru arasında 75 kilometrekarelik bir alanda "tampon bölge" kurmayı planlıyor.

İsrail ordusunun kurmayı planladığı "tampon bölgeyle" Refah kentinin tamamı İsrail işgali altında kalmış oluyor.

Söz konusu "tampon bölgeyle" yüz ölçümü ortalama 360 kilometrekare olan Gazze Şeridi'nin 5'te biri ve daha önce yardımların ulaştırıldığı Mısır sınırının Gazze tarafı İsrail ordusunun kontrolüne girmiş oluyor.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in "tampon bölge" olarak isimlendirdiği alanlara Filistinlilerin girişine izin verilmiyor.

İsrail ordusu söz konusu bölgeyi işgal ederek "Refah'tan zorla göç ettirilen Filistinlilerin kente geri dönüşüne izin vermemeyi ve bölgedeki binaları yıkmayı" planlıyor.

Söz konusu planın "Refah kentinin yok edilmesi anlamına geldiği" belirtiliyor.

Refah kentinin işgal edilerek "tampon bölgeye" dahil edilmesi Gazze'nin Mısır sınırını kaybetmesine ve "sadece İsrail içinde bir yerleşim birimi" haline gelmesine yol açacağı belirtiliyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ