Habertürk
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD Başkanı Donald Trump, haftalar öncesinde planlanan tarihi çağrısını gerçekleştirerek, çok sayıda ülkeye yönelik gümrük vergileri açıkladı.

Çin'e yüzde 34; Avrupa Birliği'ne ise yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyuran ABD Başkanı'nın kararına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Trump'ın bu kararını "sert ve yersiz" bulduğunu dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin bu adımının, Avrupa'da tüm sektörleri ve ihracatı ciddi şekilde etkileyeceğini vurguladı.

Macron, ABD Avrupa'ya karşı adımlar atarken, şirketlerin ABD'de yatırım yapmasının pek anlamlı olmadığını söylerken, Trump'ın Avrupa Birliğine (AB) yönelik tarife artışı açıklaması "netleşene" kadar ABD'de faaliyet gösteren Fransız şirketlerinden bu ülkedeki yatırım projelerinin tamamını askıya almalarını istedi.

Macron, ABD tarafından alınan gümrük vergisi kararlarına karşı kolektif bir dayanışma içinde olmaları gerektiğini ifade etti.

TRUMP'IN GÜMRÜK VERGİSİ KARARLARI

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen etkinlikte, diğer ülkelere karşılıklı tarifelerin uygulanmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ