Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Meghan Markle'dan kraliyet ailesine dair yeni açıklamalar - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Prens Harry ve Meghan Markle, Eylül başında gerçekleştirecekleri İngiltere ziyaretleri öncesi de gündemden düşmüyor.

        "VARLIĞIMIZ BİLE HİYERARŞİ DİNAMİĞİNİ ALTÜST ETTİ"

        ABD'nin önde gelen dergilerinden The Cut'ın kapağında yer alan Meghan Markle, özel açıklamalarda bulundu. Markle, İngiltere'de eşi Harry ile birlikte, "sadece var olmakla Kraliyet Ailesi'nin hiyerarşi dinamiğini altüst ettiklerini" hissettiğini söyledi.

        "BİZİM YAPMAMIZA İZİN VERİLMEDİ"

        Unvanlarını bıraktıktan sonra yine kraliyet üyesi olarak çalışmaya devam etmeyi planladıkları ancak Kraliçe tarafından kabul edilmediği söylenirken konuya ilişkin Markle "Ailenin diğer birkaç üyesi tam olarak aynı şeyi yapsa da, her nedense, bunu bizim yapmamıza izin verilmedi" açıklamasında bulundu.

        "BEN BU SÜREÇTE BABAMI KAYBETTİM"

        İngiliz Mail on Sunday gazetesine karşı açtığı mahremiyet davasına ilişkin de konuşan Meghan, "Harry bana 'Babamı bu süreçte kaybettim' dedi. Onlar benim yaşadıklarımı yaşamak zorunda değil ama bu onun kararı" dedi.

        Prens Charles'a yakın bir kaynak ise röportaj sonrası İngiliz PA haber ajansına, Harry ilişkilerinin bozulduğunu hissediyorsa bunun onu üzeceğini söyledi ve "Galler Prensi iki oğlunu da seviyor" dedi.

        Çift saraydan ayrıldıktan sonra Spotify ve Netflix ile anlaşma imzalarken Kasım ayında Prens Harry'nin anı kitabının çıkması ve burada da saraya ilişkin gizli sırların açıklanması bekleniyor.

        KRALİYET'TEN AYRILDIKTAN SONRAKİ SÜREÇ

        2020 yılında İngiliz Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerinden ayrılmalarından bu yana Sussex Dükü Prens Harry ve Düşesi Meghan Markle, İngiltere'ye yalnızca Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki 70. yılı onuruna kutlanan Plantinyum Jübilesi için dönmüştü. Kraliyet Ailesi'nden ayrıldıktan sonra ABD'li televizyoncu Oprah'ın programına katılan çift, saraya yönelik suçlamalarda bulunmuş ve aile ile ilişkilerin kopma noktasına geldiği iddia edilmişti.

        Çift, Kraliçe II. Elizabeth'e saygı duyduklarını ve onunla spesifik olarak bir gerilim yaşanmadığını söylemiş sorunların asıl kaynağının Prens Charles ve Prens William olduğu ima edilmişti.

        BEKLENEN ÇIKIŞI YAKALAYAMADIKLARI İDDİA EDİLMİŞTİ

        Son olarak Prens Harry, konuşmacı olarak katıldığı BM'de yarısı boş koltuklara hitap edince bu durum, "Kraliyetten ayrıldıktan sonra Meghan ve Harry beklediği çıkışı yapamadı" olarak yorumlanmıştı.

        BİRLEŞİK KRALLIK'A ZİYARETTE BULUNACAKLARI AÇIKLANMIŞTI

        Beklediği çıkışı yapamadığı iddia edilen çift ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atılmış ve Kraliçe II. Elizabeth'in kendilerine tatillerine katılmaları için bir davetiye göndermesinden sonra çiftin yeniden Birleşik Krallık'a dönebileceği öne sürülmüştü.

        Bu konuya ilişkin resmi açıklama ise geçtiğimiz gün gelmiş ve çiftin sözcüsü "Prens Harry ve Meghan, Sussex Dükü ve Düşesi, Eylül ayı başlarında Birleşik Krallık'ta gönüllerine yakın birkaç hayır kurumunu ziyaret edecek olmaktan mutluluk duyuyor" demişti.

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ