Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos O malikane satılıyor - Magazin haberleri
        1

        81 yaşındaki Amerikalı film yönetmeni Francis Ford Coppola'nın Baba (The Godfather) serisi ve The Bodyguard filmlerinin de çekildiği malikane 125 milyon dolara satışa çıkarıldı.

        2

        18 yatak odalı evin içinde olimpik yüzme havuzu, tenis kortu, sinema salonları ve 400’den fazla davetliyi ağırlayabilecek devasa teraslar bulunuyor.

        3

        1927 yılında inşa edilen malikanenin sahibinin, bir dönem ABD'nin en büyük medya şirketlerinin patronu olan William Randolph Hearst olduğu öğrenildi.

        4

        1947'de bu malikaneye taşınan iş adamı William Randolph Hearst'ın sevgilisi Marion Davies ile 1976 yılına kadar burada yaşadığı biliniyor.

        5

        Eşi Jacqueline Kennedy ile evlendiğinde bu malikanede balayını geçiren ABD'nin suikaste kurban giden başkanı John F. Kennedy, burayı başkanlık seçimleri sürecinde ise komuta merkezi olarak kullanmıştı.

        6

        Ülke çapında 30 gazetesi bulunduğu bilinen evin önceki sahibi Hearst'ın yaşam öyküsü, Orson Welle'nin Citizen Kane (Yurttaş Kane) filmindeki Charles Foster Kane karakterinin ana ilham kaynağı olmuştu.

        Öte yandan Hollywood'un en lüks malikanelerinden biri olan eve üç yıl önce 195 milyon dolar fiyat biçilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ