Oyun oynarken yanan Kamerunlu çocuk, 7 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu
Evinde oyun oynarken kaza geçirerek boyun bölgesinde ileri derecede yanık oluşan Kamerunlu Jacques Franck Pharel Teme (7) İstanbul'da 7 saat süren bir operasyonla sağlığına kavuştu. Yangın sırasında boynu gövdesine yapıştığı için kafasını dahi kaldıramaz hale gelen Teme'ye önce boyun bölgesinde hareket genişliği sağlandı. Daha sonra bacak bölgesinden incecik bir doku damarla alınarak mikroskop yardımıyla boyundaki damarlarla bağlandı. Yavaş yavaş konuşmaya, kafasını hareket ettirmeye başlayan Teme, taburcu edildi
ABONE OLYanık sebebiyle boyun bölgesinde ciddi hasar meydana gelen Teme, kafasını dahi kaldıramaz hale geldi. Tedavi için Kamerun'dan Türkiye'ye ailesiyle gelen Teme'yi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Burak Özkan ve ekibi ameliyat etti. Operasyona ilişkin konuşan Doç. Dr. Özkan, “Yanık kontraktürleri (ikinci veya üçüncü derece yanıktan sonra cildin sıkılaşması) yaranın iyileşmesiyle hastanın hareketini bozan ve yaşam kalitesini etkileyen durumlardır. Özellikle boyun bölgesindeki kontraktür, hastanın başını boynundan kısaltarak çenesini gövdeye yapıştırmış ve başını yukarı kaldırmasını engellemişti. Ayrıca tükürük salgısının gövdesine akmasına sebep olan , hastanın konuşmasını engelleyen hatta göz kapaklarını aşağıya çeken güçlü bir kontraktür bantlarına sahipti" dedi.
Hastayı mikrocerrahi ameliyatına aldıklarını söyleyen Doç. Dr. Özkan, “Boynundaki tüm kötü yara izlerini ve kontraktür bantlarını çıkardıktan sonra, boynunun hareket genişliğini sağladık. Bu hareket genişliği sağlandıktan sonra, bacak bölgesinden incecik bir dokuyu damarla birlikte alarak mikroskop yardımıyla boyundaki damarlarla bağladık. Mikrocerrahi ameliyatlar sayesinde dolaşımı olan dokuyu transfer ederek, istediğimiz büyüklükteki açıklıkları kapatma şansı elde ettik" diye konuştu.