Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Mekanlara ekran yerleştirdi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        A Milli Futbol Takımı Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale katılmaya hak kazandı ve bu akşam da Hollanda-Türkiye maçı var. Kalbimiz, yüreğimiz millilerimiz ile.

        Şehrin birçok yerine, dev ekranlar kuruldu. İstanbul'da AVM'ler bahçelerine dev ekranlar kurdu. Hatta Alaçatı dahil olmak üzere Bodrum'da da gece kulüpleri saatler 22:00'yi gösterdiğinde başlayacak maç için mekanlarına dev ekran kurdurtuyor. Hatta birçok ünlü sanatçı 22:00'de sahneye çıkmayacak ve konuklar maçı izleyecek. Tüm ülke olarak birleşeceğimiz bir maç olacak belli ki.

        Hatta Sıla bugün Çeşme'de vereceği konseri "Milli takımımızın maçı sebebiyle 6 Temmuz Çeşme konserimiz 2 Ağustos tarihine ertelenmiştir. Satın alınan biletler yeni tarihinde geçerli olacaktır. Milli takımımıza başarılar diler anlayışınız için teşekkür ederiz" diyerek erteledi. Hayko Cepkin ise, konserine bilet alan hayranının "İlk defa çeyrek final gördüm. Maç saatinde Hayko Cepkin konserindeyiz. Şansım bu kadar" paylaşımından dolayı sahne saatini değiştirdi ve "Hizmet kapınıza kadar geldi. Milli takım çeyrek finale kalınca, Ataköy Marina konserimiz ile aynı gün aynı saate denk geldi. Biz de maç kaçmasın, izlenilsin diye konser saatimizi 20.15'e çektik. 22.00'de konser biter, sonra (şu anki) bilete göre minimum 5000 kişi maçı seyrederiz. İşte hizmet. Bizimle uyum içinde hareket eden organizasyona da teşekkürler. Tekrar belirtiyorum dakik oluşumu zaten biliyorsunuz tam 20.15 konserimiz başlar ki maç saatine sarkmayalım" dedi.

        Daha ne olsun. İşte birleşmek, uyum içinde olmak budur. Ve sevineyim mi, üzüleyim mi şaşırdığım bir gün de ben yaşıyorum. Çünkü bugün yeğenimin düğünü var.

        Ah ki ne ah...

        Yeğenim evleniyor diye sevinemiyorum bile çünkü sanırım düğünden belli bir süre sonra kaçıp maç izleyeceğiz toplu olarak.

        Neyse güzel sonuç alalım da, yeğenime de, ülkemize de güzel bir hediye olsun.

        Kalbimiz, benliğimiz, yüreğimiz millilerimiz ile...

        ***

        Bu zamanlar çok anlamlı

        Gerçekten çok acayip bir ülkeyiz. Zaman zaman birçok konuda ters düşsek de, ülke olarak milli değerlerimiz konu olunca anında birleşiyoruz.

        Milli futbolcumuz Melih Demiral'ın maç sırasında yaptığı Bozkurt hareketi nedeniyle aldığı 2 maç ceza sonrasında bir bütün olduk. Siyasi görüşü ne olsa olsun çoğunluk aynı fikirde.

        Avusturya maçında birinci dakikada ilk golü atan ve ikinci gol ile çeyrek finale geçmemizi sağlayan Merih Demiral, ülke genelinde çok başka bir şeye sebep oldu.

        Bozkurt işaretine sempatisi olmayan, bilmeyen birçok kişi dahi bu hareketi yapmaya başladı. Enteresan bir ülkeyiz. Ama ne olursa olsun, ne kadar çekişsek de, tartışsak da, bu zamanlarda birleşme ruhumuzu seviyorum.

        Darısı diğer hassas konularda birleşmeye.

        Mesela;

        -Sokak hayvanları adına...

        -Kadına, çocuğu tacize, tecavüze, şiddet olayında birleşmeye.

        -Doğayı korumak için bir olmaya...

        Güzel ülkemizde sorun olmadan, huzurla yaşamaya...