Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Yangın olduğunda sözcükler anlamsızlaşıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Güzel ülkemde yangın olduğu zaman nefes alamıyorum, sosyal medyaya girmek istemiyorum, kafamdan geçen düşüncelerimi sözcüklere sığdıramıyorum, avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Boğazım düğümleniyor, yutkunamıyorum.

        Şöyle ağzımı doldura doldura küfür etmek istiyorum sebep olanlara. Bu yangınların çıkmasına sebep olanları bulup, şiddete son derece karşı olduğum halde; eşek sudan gelinceye kadar dövmek istiyorum. En ağır şeyleri yazmak istiyorum ama gelin görün ki yazamıyorum!

        Kısacası insanlığımdan utanıyorum. Cennet ülkemizin, güzelim ormanlarında ateşlerin içinde kalan canlarımızı düşününce gerçekten sadece insanlıktan utanmıyorum, insanlıktan çıkıyorum. Bir yaz da yangın olmasın arkadaş. Yine yangınlar, yine ciğerlerimiz yanıyor. İzmir, Antalya yanıyor. Ah ki ne ah!!!

        Oysa ki, bu güzel cennet ülkemize bakmaya kıyamamamız, doyamamamız gerek. Daha nasıl anlatılır bu duygular bilemiyorum ama inanın bu ülke çok kıymetli. Bunu bu düşüncesiz, yangınların çıkmasına sebep olan insanlara nasıl anlatacağız. Nasıl dikkatli olmalarını sağlayacağız bilmiyorum. Ve her yaz biz bu yangın illetinin içinde kalıyoruz. İnanın yangın gördüğüm zaman beynim duruyor, cümle değil kelime çıkmıyor.

        Demet Akalın; "Sanatçılar başta olmak üzere büyük fidan dikimi başlatalım İzmir'den" diye bir paylaşım da bulundu. Sonsuz destekliyorum.

        Daha çok, daha çok fidan dikmeliyiz. Tüm bu düşüncesiz, yangınların çıkmasına sebep olan insanlara karşı daha çok doğayı sevip, korumalı, fidanlar dikmeli memleketi daha da yeşile boyamalıyız. İnadına daha yeşil, daha yeşil yapmalıyız.

        ***

        E bu insanlar ne yapsın?

        Önceki gün yine olan oldu, sosyal medyada birçok kişi, "Yangın var canlar yanıyor bazıları eğleniyor" diye. E arkadaş bazılarının da ekmek parası kazanması şart.

        Bazı sanatçılar sahnelerini iptal etti, ama bazıları da sahneye çıktı. Sonuçta;

        -Orkestra para kazanıp evine ekmek götürmesi gerekiyor.

        -Mekanda çalışan garsonundan, mutfağına kadar insanların para kazanması evine ekmek parası götürmesi gerekiyor.

        Yani diyeceğim odur ki, lütfen artık sap ile samanı karıştırmayınız lütfen!!!

        Sonuçta eğlence hayatının içinde çalışan insanların da sorumlulukları var ve çoğu da inanın gayet vicdanlı insanlar. Ve artık yıllardır bu saçma eleştirilerden çok ama çok sıkıldım.

        ***

        Hayat durmasın

        Yangın oluyor; susalım, içimize kapanalım, ses çıkartmayalım.

        Deprem oluyor; susalım, içimize kapanalım, ses çıkartmayalım.

        Gibi bir sürü şey yazabilirim. Susmamızı, durmamızı, içimize kapanmamızı, çalışmamamızı bekleyen daha çok bekler.

        Hayır arkadaş hayır. Hayat durmasın, hayat inadına devam edecek. Çünkü durmayacağız, yılmayacağız, yıkılmayacağız, yok olmayacağız.

        O yüzden kimse kusura bakmasın, kimse bu ülkeyi yok edemeyecek. Yangın çıkıyor bir şeyler aksasın, bitsin, dursun; istiyorsanız daha çok beklersiniz. Oldurmayacağız.

        Bu ülke bizim, vatan bizim.