Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Dünyaya gelmenize sebep olan baba kaderinizdir
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ve bu da oldu!!!

        Ferdi Tayfur kızı Tuğçe Tayfur'a, "Soyadımı kullanmak istiyorsan 50 milyon öde" dediği haberini okuyunca aklıma babacığım geldi. Düşünsenize adamın beş kızı var. Hepimizden para isteseydi bugün köşelik olurdu. Tabii "Alooo babaaaa; sen neden düşünemedim. Ama geç kalmış sayılmazsın. Belki şimdiden sonra istersin. Var mı böyle bir niyetin!!!" diye aramadım elbet. Keza zorluklarla bizleri büyütmüş, gerektiğinde zor işlerde dahi çalışmış bir adama böyle bir soruyu yöneltecek kadar şuursuz değilim. Ancak son yıllarda öyle şuursuz olaylara maruz kalıyoruz ki, olayı nasıl yorumlasan elinde kalıyor.

        Sonuç olarak Türkiye'nin tanıdığı sevdiği bir isim olan Ferdi Tayfur'un kendi sosyal medya hesabından kızına "Soyadımı kullanma" diye seslenmesi de normal karşılanacak bir durum değil. Ülkenin sevdiği adam kızını bir türlü bağrına basamıyor. Zaman zaman Ferdi-Tuğçe Tayfur'un mevzularına şahit oluyoruz.

        Ve bu da sanki tuzu biberi oldu.

        Bakınız baba Ferdi Tayfur, kızı Tuğçe Tayfur'a sosyal medya hesabından, "Soyadımı kullanma" diye sesleniyor. Kızı Tuğçe de, "Tayfur soyadı için 50 milyon istiyor babam" diyor.

        Sebep; Tuğçe Tayfur bir marka çıkartmış. Ferdi Tayfur da "E o soyadı benim. O markadan kazandığın parada benim de hakkım var" diyor.

        Tuğçe Tayfur da, "Ben tanımadığım birinin soyadını gasp etmiyorum" diyor.

        E hal böyle olunca; "Dünyaya gelmenize sebep olan baba kaderinizdir" demekten başka bir söz de kalmıyor.

        Benim aklım bu olaya bir türlü ermedi, eremiyor. Kendimi bildim bileli, Avrupalının çocuğu 18 yaşına geldiği zaman, 'Ya evden çık ya da evin ihtiyaçlarına yardımcı ol' demesine kızdık. Ama şu geldiğimiz noktada anlaşılıyor ki, önümüzdeki yıllarda anne ve babalar çocuklarından daha çok şey isteyecek. En başta; Para...

        O yüzden şaşırmayı bir kenara bırakıp bir çare bulmak ve ona göre önlem almak gerek. Özellikle yeni nesile sesleniyorum.

        Nedir o çare; "Her türlü şeye hazırlıklı olun. Bugün soyadı için para isteyen bir baba var gözümüzün önünde. Üstelik bu baba meşhur ve ülke tarafından tanınıyor. Yarın senin baban da, seni büyüttüğü yıllarda harcadığı parayı hesaplayıp isteyebilir. Hazırlıklı ol.. Diyeceğim budur!!!

        ***

        Bu da baba olmuş işte

        İzmir'de geçen hafta "Babayım" diye dolaşan cani de dört kızını vurup sonra da kendini öldürdü. Asla konu etmek istemediğim, aklıma geldikçe delirdiğim bu mevzuda da görüldüğü gibi...

        "Dünyaya gelmenize sebep olan baba kaderinizdir" diyor her erkeğin baba olmamasını talep ediyorum.

        Başka sözüm yok hakim bey!!!

        ***

        Ve bu babalar da yok olsun

        - Çocuğunun önünde hamile eşini tekmeleyen.

        - Kızının önünde eşinin boğazını kesen.

        - Çocuklarını döven.

        - Çocuklarına bakmayan.

        - Şiddet, taciz, cinsel istismar, mobing uygulayan.

        - Baskı kuran babalar da yok olsun...