Realizm nedir, temsilcileri kimler? Edebiyatta Realizm akımı özellikleri ve tarihi
Özellikle roman ve hikâyecilikte etkili olan Realizm; görünenin olduğu gibi aktarılmasının doğru olacağını düşünen bir akımdır. İnsan duygularının kişiyi aldatacağını söyleyen ve özelliğiyle de Romantizm akımına bir tepki olarak ortaya çıkan Realizm nedir? Realizm akımı özellikleri nelerdir? Ayrıntılar içeriğimizin devamında…
Konusunu gerçek hayattan alan, insanların en ince ayrıntısına kadar anlatıldığı ve hakkında şüphe duyulmayacak olayların okuyucuya aktarıldığı Realizm akımı temsilcileri kimlerdir? Realizm ne demek? Tüm bunların yanında bir uluslararası ilişkiler teorisi olarak da bilinen Realist teori nedir? Realist eğitim felsefesi hangi özellikleri taşımaktadır? İşte, tüm detaylar…
Realizm Nedir?
19.yüzyılın ikinci yarısında romantizmin aşırı duygusallığına tepki olarak ortaya çıkmış bir sanat akımıdır. 19. yüzyılda bilim alanında yaşanan önemli gelişmelerle birlikte, sadece gözlenene ve gerçeğe önem verilmeye başlanmış; bu durumun da edebiyata Realizm akımı vasıtasıyla bir yansıması olmuştur. Realizm’de duygu ve hayaller yerini, toplum ve insan gerçeklerine bırakır. Konular gerçekten alınır. Yaşanan ve gözlenen gerçek bütün çıplaklığıyla anlatılır.
Peki, Realizmin kurucusu kimdir? Realizm akımının kurucusu olarak Gustave Flaubert kabul edilmektedir. Gustave Flaubert’in, 1857 yılında yazmış olduğu Madame Bovary adlı eser de Realizm akımının ilk büyük romanı olarak görülmektedir.
Realizm Akımı Özellikleri
Realizm Akımı Temsilcileri
Realist Teori Nedir?
Thomas Hobbes ve Niccolo Machiavelli’nin çalışmalarına dayanan bir uluslararası ilişkiler geleneklerindendir. Realist teori, temelde 4 ana maddeye dayanmaktadır:
Realist Eğitim Felsefesi
Realist eğitim felsefesi; okulların, insan aklının geliştirileceği şekilde yapılanması gerektiğini, buralarda öğrencilere evrensel kültürün entelektüel bir hedef olarak, nitelikli öğretmenler tarafından öğretilmesi gerektiğinin savunur. Öğretim programlarında felsefe, mantık ve bilimin bilgisine önem verilmeli; öğrencilerin kendilerine sunulan bilgileri, neden-sonuç sistemine uygun olarak öğrenmeleri gerekmektedir. Öğretmen merkezli bir eğitim sistemi olan Realist eğitim, özgür yurttaşlar yetiştirme gayesi taşımaktadır.