ARZU ÇETİN TEZEREN / AHT
Kanser tedavisi gören hastaların 'alternatif tıp' adı adı altında kaplumbağa ya da tavşan kanı kanı içerek çare aradığını söyleyen Prof Dr. Erkan Topuz, bu yöntemlere başvurulmaması gerektiğine dikkat çekti.
Kanser tedavisi gören hastalar ve yakınları arasında en çok bilinen yöntem kaplumbağa kanı içmek. Bunun nereden, nasıl kaynaklandığını onkolog Prof. Dr. Erkan Topuz anlattı. Kaplumbağa kanıyla ilgili bilinen bu yanlışın 25 yıl önce bir gazetede çıkan habere dayandığını anlatan Prof. Dr. Topuz, şunları söyledi:
"Gazete haberinde 'ben kaplumbağa kanıyla kanseri yendim' diye bir kişinin beyanı vardı. Çocuk lenfoma. Kemoterapi görmüş, her türlü tedaviyi görmüş. Sonra söylediler diye, kaplumbağanın kafasını kesmiş, suyunu içmiş. Ardından Trakya'da kaplumbağa kalmadı. Halbuki bu çocuk kanser tedavisi görmüş kurtulmuş. Maalesef o zamandan beri gelen aptalca gelenekler kulaktan kulağa yayılıyor."
Prof. Dr. Erkan Topuz
'GÜVERCİN PİSLİĞİ ÇIKTI'