Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: İran İsrail'e füze yağdırdı, hava sahaları kapandı! | Dış Haberler

        İsrail'in Lübnan'a dün gece saatlerinde kara harekatı başlatmasının ardından bölgede tansiyon yükseldi. İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu.

        İran'ın füze saldırılarının ardından Ürdün, İsrail ve Irak'ın hava sahasını kapatmasıyla bölgedeki hava trafiğindeki "boşluk" böyle görüntülendi.

        İran'ın 500 füze atarak gerçekleştirdiği saldırı yaklaşık bir buçuk saat içinde sona erdi. Bölgedeki ülkeler saldırıların ardından hava sahalarını kapattığını bildirdi.

         İran, İsrail'e doğru füzeleri ateşledi
        İran, İsrail'e doğru füzeleri ateşledi Haberi Görüntüle

        İran Sivil Havacılık Örgütü, İran'daki tüm uçuşların yarın yerel saatle 10:00'a kadar iptal edildiğini bildirdi.

        IRAK

        İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırının ardından hava sahasını kapatan Irak'tan yeni açıklama geldi

        Irak Ulaştırma Bakanlığı, hava sahasının tekrar açıldığını duyurdu.

        REKLAM

        İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e füze saldırısı başlattığını duyurmuş, bazı füzelerin Irak üzerinden geçtiği ileri sürülen görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

        ÜRDÜN

        Ürdün, İran'dan İsrail'e atılan füzeler nedeniyle geçici olarak uçuşlara kapattığı hava sahasını yeniden açtı.

        Ürdün ordusundan yapılan açıklamada, "İran'dan İsrail’e atılan füzeler nedeniyle, hava seyir güvenliğini sağlamak amacıyla geçici olarak kapatılan Ürdün hava sahası yeniden uçuşlara açılmıştır." ifadelerine yer verildi.

        Ürdün resmi haber ajansı PETRA'ya göre, Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Heysem Misto, bölgede yaşanan gerginlik nedeniyle hava sahasını kapatma kararı aldıklarını söylemişti.

        Hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak kapatıldığını belirten Misto, kararın gelişmelere göre yeniden değerlendirileceğini ve gerekli bilgilendirmenin yolculara ve ilgili kurumlara yapılacağını aktarmıştı.

        Ürdün Silahlı Kuvvetleri de yaptığı açıklamada, İran'dan İsrail'e yüzlerce füze atıldığını belirterek halka güvenlikleri için evlerinde kalma çağrısında bulunmuştu.

        20 UÇAK İSTANBUL'A YÖNLENDİRİLDİ

        DHA'nın haberine göre; İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını artırması ve hava sahasının kapanması nedeniyle yakıt kritiğine giren 20 uçak geri dönerek İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

        İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının kapanması ve hava sahalarının kapatılmasından dolayı yerli ve yabancı birçok havayolu şirketinin Ortadoğu uçuşlarında aksaklıklar yaşanıyor. Yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle havada tur atmak zorunda kalan ve yakıt kritiğine giren uçaklar, başta İstanbul Havalimanı olmak üzere Antalya ve Ankara'ya yönlendiriliyor. Ortadoğu uçuşu gerçekleştirmesi planlanan 20 uçak, İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ