Mehmet Uçum: Terörsüz Türkiye hedefi PKK'nın tüm unsurlarına yönelik
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yaptığı "silah bırakın" çağrısı için, "Terörsüz Türkiye hedefi PKK'nın bir unsurunu değil tüm unsurlarını tasfiye etmeye, organik bütünlüğün tümden ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Çağrı da tüm unsurları kapsıyor" dedi
ABONE OLCumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yaptığı çağrının terör örgütünün tüm unsurlarını kapsadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, X hesabından yazılı açıklama yaptı.
"Çağrı bölgedeki tüm terör unsurlarına yöneliktir" diyen Uçum şu ifadeleri kullandı:
"PKK yapısı bölgedeki bütün unsurlarıyla organik bütünlüğe sahiptir. PKK ismi şemsiye isimdir. Diğer unsurların farklı adlara sahip olması PKK şemsiyesi altında ve organik bütünlük içinde oldukları gerçeğini ortadan kaldırmaz.
PKK’nın organik bütünlüğü; tek lider (Öcalan), ortak yönetim, ortak program, ortak politika, koordineli hareket gibi yapı taşlarından oluşuyor. Terörsüz Türkiye hedefi PKK’nın bir unsurunu değil tüm unsurlarını tasfiye etmeye, organik bütünlüğün tümden ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Çağrı da tüm unsurları kapsıyor.