Habertürk
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hakkındaki soruşturma kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan tutuklandı.

Read more!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 19 Ocak'ta düzenlenen partisinin il başkanları istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlere ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Özdağ'ın İstanbul Adliyesi'ndeki işlemleri tamamlandı.

Read more!

Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Ümit Özdağ, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan tutuklandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ümit Özdağ'ın Marmara Ceza İnfaz Kurumu’na (Eski Silivri'ye) teslim edildiği bildirildi.

"PAYLAŞIMLAR AYRIMCILIĞA YÖNLENDİRİCİ"

Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlamasıyla tutuklanan Ümit Özdağ ile ilgili kararda, Özdağ'ın farklı tarihlerdeki sosyal medya paylaşımlarına dikkat çekilerek "Ülkede bulunan yabancı uyruklu şahısları, sığınmacıları, mültecileri ve özellikle Suriyeli kişileri hedef alarak paylaşımlar yapıldığı, söz konusu paylaşımların Valilikler, İç İşleri Bakanlığı. Emniyet Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi tarafından yalanlandığı, söz konusu paylaşım içeriklerinin halkın bir kesiminin diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa ayrımcılığa yönlendirici nitelikte olduğu" belirtildi.

"KAYSERİ'DEKİ OLAYLARIN SORUMLUSU"

Geçen yaz Kayseri'deki olaylar hatırlatılırken "25 emniyet personeli ve 1 itfaiye personelinin yaralanmasına neden olunduğu ve olayların oluşumunda şüphelinin ve şüphelinin mensubu olduğu partiye müzahir şahıslar tarafından yapılan paylaşımlar neticesinde gerçekleştiği" vurgulandı.

"KAÇACAĞINA YÖNELİK SOMUT OLGU"

Somut tehlike unsurunun gerçekleştiğinin anlaşıldığı belirtilen karar yazısı şöyle devam etti: "Söz konusu paylaşımların adedi, somut tehlikenin gerçekleşme şekli, eylemlerin yoğunluğu ve süreklilik arz edişi dikkate alındığında) dosyadaki bilgi ve belgeler çerçevesinde suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların saptanması, Avrupa Insan Hakları Sözleşmesinin 5. Maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, Anayasa'nın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK'nın 100/1 maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu, suç için yasada belirlenen cezanın alt ve üst sınırı nazara alındığında eylemlerin gerçekleşme şekilleri dikkate alındığında kaçacağına yönelik somut olgunun varlığı, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması, 5271 sayılı CMK hükümleri nazara alındığında şüphelinin tutuklanmasına engel bir halin bulunmaması, Anayasasının 13. Maddesinde ifade olunan " Ölçülülük İlkesi" gözetildiğinde tutuklamaya alternatif adli kontrol altına alınma tedbirlerinin bu aşamada şüpheli açısından yetersiz kalacağı değerlendirildiğinden 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 100, 101 ve devam eden maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verildi."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ