Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Hollanda maçı saat kaçta, ne zaman oynanacak? - Futbol Haberleri

        Gruplardan çıkmayı Hollanda maçına bağlayan Türkiye, bugün Hollanda karşısında varını yoğunu ortaya koymaya hazırlanıyor. Futbolseverler Konya Torku Arena Stadyumunda oynanacak bu çekişmeli karşılamayı saat 19.00'da SHOW TV ekranlarından takip edebilecek.

        Hollanda karşısında alınacak galibiyet sonrası, kalan maçları hatasız bir şekilde tamamlayıp gruptan çıkmayı hedefleyen A Milli Takımımız Türkiye'de hazırlıklar sürüyor.

        İLK 11'LER BELLİ OLDU

        TÜRKİYE: Volkan, Şener, Hakan, Serdar, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Selçuk, Arda, Ozan, Caner, Burak

        HOLLANDA: Cillessen, Van der Wiel, De Vrij, Bruma, Riedewald, Blind, Klaassen, Sneijder, Depay, Van Persie, Narsingh

        SHOW TV'Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ MİLLİ MAÇ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TÜRKİYE-HOLLANDA MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

        TÜRKİYE'Yİ KORKUTAN İSTATİSTİK

        2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde play-off iddiasını sürdürebilmek için bugün Konya'da Hollanda'yı yenmek zorunda olan A Milli Futbol Takımı'nın, 1998'den bu yana ''büyük takım'' galibiyeti yok. Türkiye, resmi maçlarda son yıllarda futbolun önde gelen ülke milli takımlarına karşı galibiyet alamadı.

        10 Ekim 1998'de, 2000 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Bursa'da Almanya'yı 1-0 mağlup eden milliler, daha sonra dünya futbolunda söz sahibi ülkeler Brezilya, İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Portekiz ile yaptığı 18 resmi maçın 14'ünü yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, galip gelemedi.

        SON 9 MAÇTA 8 YENİLGİ

        A Milli Futbol Takımı, dünya futbolunda söz sahibi ülke milli takımlarıyla yaptığı son 9 resmi maçın 8'ini yitirdi. Bu dönemde 11 Ekim 2003 tarihinde Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda İstanbul'da İngiltere ile 0-0 berabere kalan Türkiye, daha sonra Almanya'ya 3, İspanya ve Hollanda'ya ikişer, Portekiz'e ise bir kez mağlup oldu. Bu periyotta son Hollanda maçında galibiyeti uzatma bölümünde gelen golle kaçırdı ve 1-1 berabere kaldı.

        SADECE 2 MAÇTA GOL YEMEDİ

        Türkiye, söz konusu dönemdeki maçlardan sadece 2'sini gol yemeden tamamlayabildi. 2000 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Münih'te Almanya, 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde de İstanbul'da İngiltere ile golsüz berabere kalan ay-yıldızlı ekip, diğer 16 maçta kalesini gole kapatamadı.

        10 MAÇTA GOL ATAMADI

        Türk Milli Takımı, habere konu olan 18 maçtan 10'unda rakiplerine gol atamadı. Milliler, fileleri havalandırdığı 8 maçtan ise 5'inde birer, 3'ünde ise ikişer kez gol sevinci yaşadı.

        6 EYLÜL UĞURU

        A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde bugün Konya'da Hollanda ile yapacağı kritik maç öncesi 6 Eylül'deki müsabakalarında oldukça başarılı bir istatistiğe sahip. Türkiye, grup üçüncülüğü ve finaller için play-off oynama açısından çok büyük önem taşıyan karşılaşmanın tarihi olan 6 Eylül'de hiç kaybetmezken, 7 maçın 6'sını kazandı, birinde berabere kaldı. Bu müsabakalarda 16 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde sadece bir gol gördü.

        FATİH TERİM: "SKORLAR EN SON BAKMAMIZ GEREKEN KONUDUR"

        "Kuralar çekildiğinde, Hollanda favori, ardından da Türkiye'nin olduğu bir sıralama öngörülmüştü. Hollanda ile böyle bir kritik final oynamak benim için sürpriz oldu. Hollanda futbolu, Hollanda futboludur. Bu değişmez. Alınan kötü sonuçlar bunu değiştirmez. Dünya Kupası'nda finali kaçırdılar. Konuşmamız gereken sıkıntılar Hollanda'dan çok değişik. Hollanda, skor adına eleştirilebilir. Bizim sıkıntımız skor olmadı."

        "Skorlar, en son bakmamız gereken konudur. Ama futbolun birçok sorununu bir an önce halletmeliyiz. O niye oynadı, bu niye oynamadı" gibi sorunlardan daha önemli sorunlarımızın olduğunu belirtmek isterim. Ben buraya bir turnuvaya katılmak ya da katılmamak için gelmedim. Yanlışların düzeltilmesi için geldim. Türk futbolunun herkesin hayal ettiği ortama gelmesi gerekiyor. Bu da kupalara katılmaktan daha önemlidir."

        TÜRKİYE-HOLLANDA

        STAT: Konya Büyükşehir SAAT: 19.00 YAYIN: Show TV

        HAKEMLER: Mateu Lahoz, Cebrian Devis, Perez Del Palomar (İspanya)

        SAKATLAR: Gökhan Gönül (Türkiye), Arjen Robben (Hollanda)

        CEZALI: Bruno Martins Indi (Hollanda)

        MUHTEMEL 11'LER

        TÜRKİYE:

        Volkan Babacan

        Şener Özbayraklı

        Ersan Gülüm

        Hakan Balta

        Caner Erkin

        Selçuk İnan

        Ozan Tufan

        Olcay Şahan (Volkan Şen)

        Oğuzhan Özyakup

        Arda Turan

        Burak Yılmaz

        HOLLANDA:

        Jasper Cillessen

        Gregory van der Wiel

        Stefan de Vrij

        Jeffrey Bruma

        Daley Blind

        Davy Klaassen

        Georginio Wijnaldum

        Luciano Narsingh

        Wesley Sneijder

        Memphis Depay

        Klaas-Jan Huntelaar

        A GRUBU

        TAKIM P O G B M A Y AV

        1 İZLANDA 18 7 6 0 1 15 3 +12

        2 ÇEK CUM. 16 7 5 1 1 14 9 +5

        3 HOLLANDA 10 7 3 1 3 13 7 +6

        4 TÜRKİYE 9 7 2 3 2 8 9 -1

        5 LETONYA 4 7 0 4 3 3 14 -11

        6 KAZAKİSTAN 1 7 0 1 6 5 16 -11

        DİĞER MAÇLAR: 19.00 Letonya-Çek Cumhuriyeti 21.45 İzlanda-Kazakistan

        TÜRKİYE’NİN KALAN MAÇLARI

        10 Ekim 2015 Çek Cumhuriyeti-Türkiye

        13 Ekim 2015 Türkiye-İzlanda

        HOLLANDA'NIN KALAN MAÇLARI

        10 Ekim 2015 Kazakistan-Hollanda

        13 Ekim 2015 Hollanda-Çek Cum.

        MİLLİ HEYECAN CİNER GRUBU'NDA...

        İşte SHOW TV, HABERTÜRK TV, BLOOMBERG HT ve HT 7/24'ün uydu frekans şifreleri ve maç programının tam listesi... Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da ay-yıldızıların maçını BISS şifresi girerek uydudan izleyebilirler. EURO 2016 Elemeleri'nde 25 müsabaka ile Fransa-Portekiz özel maçı oynandı... Kalan 15 milli maçı izlemek için yapmanız gerekenlerin tamamına 'alttaki link'ten ulaşabilirsiniz... Türkiye'nin SHOW TV'den yayınlanacak olan Hollanda maçında ise şifreleme olmayacak...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ