Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Ekonomi TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvuru tarihleri ve şartları: TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
        1

        TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşların ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlanacak. Borcunun tamamını ya da bir kısmını kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Konu ile ilgili açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi. İndirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri ise TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvuru ekranı ve şartları için arama motorlarına yöneldi. Peki 2024 TOKİ yüzde 25 indirim ne zaman başlıyor, nasıl başvurulur, şartları nelerdir?

        2

        2024 TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI BAŞLADI!

        TOKİ'den satın alınan ve ödemeleri devam eden konut/iş yerleri için peşin ödemede yüzde 25 oranında indirim kampanyası, 23 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başladı ve 18 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek.

        3

        TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

        Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

        Vatandaşlar ödemeleri gereken tutarı da bankadan öğrenebilecek.

        Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

        4

        TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

        TOKİ’den ev ve iş yeri satın alanlar, borç bakiyesinin peşin kapatılması durumunda yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek.

        2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılmış konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar kampanyaya başvurabilecek.

        Kampanyanın duyurusunu sosyal medya hesabı üzerinden yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        5

        KISMİ ÖDEMEYE İNDİRİM KOLAYLIĞI

        Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek.

        Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapacakları peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek.

        6

        TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI

        İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun bulunmaması gerekiyor.

        Kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.

        Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

        7

        TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM HESAPLAMA

        TOKİ taksit ödeme planı e-Devlet yada TOKİ'nin internet adresinden öğrenilebilecek. e-devlet üzerinden hesaplama yapacak olanlar, ilk olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) internet adresinde giriş yaptıktan sonra 'Konut / İş Yeri Taksit Ödeme Planı ve Emlak Vergisi Sorgulama' ekranında tıklayacaklar. Ardından TOKİ iş yeri ya da konut taksit planı görüntülenebilecek.

        E-DEVLET TOKİ TAKSİT VE ÖDEME PLANI İÇİN TIKLAYINIZ

        8
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ