Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uyuz Hastalığı Neden Olur, Nasıl Geçer? Uyuz Hastalığına Ne İyi Gelir? | Sağlık Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Uyuz hastalığı çok fazla kaşıntıya neden olduğundan bu şekilde isimlendirilmiştir. Gün geçtikçe daha fazla kişide görülen uyuz hastalığı vücudun her yerinde görülebilmektedir. Ancak özellikle ellerde, karında, parmakların arasında ve koltuk altında daha fazla kaşıntıya neden olmaktadır. Kırmızı deride döküntülerle beraber kaşıntı uyuzun en yaygın semptomları arasındadır. Genellikle hastalık kişinin tek bir yerinde başlar. Ancak kaşıntıya dayanamayan kişi kaşıyarak hastalığın tüm vücuduna yayılmasına neden olur. Çünkü hastalık oldukça hızlı bulaşır. Uyuz hastalığında kaşıntı dayanılmazdır. Ancak yalnızca kaşıntı yoluyla değil kişiler arasında da hastalığın bulaşması mümkündür. o nedenle uyuz olan kişinin diğer kişilerden uzak durması gerekmektedir. Bu içeriğimizde uyuz hastalığı neden olur ve nasıl geçer? Uyuz hastalığına ne iyi gelir? Konularını sizler için ayrıntılı bir şekilde ele aldık. İşte uyuz hastalığı ile ilgili merak edilenler…

        Uyuz Hastalığı Neden Olur?

        Uyuz hastalığı kişilerin yaşamını kabusa çevirdiği için herkes uyuz hastalığı neden olur? Diye merak etmektedir. Hastalığın temel nedeni akar böcekleridir. Bu böceklerin deri altına girerek yumurtalarını bırakırlar böylece hastalık ortaya çıkar. Ancak hastalık kişiden kişiye de bulaşabilir. Hatta vücudun bir yerinden başka bir yerine de atlayabilir. O nedenle çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

        REKLAM

        Uyuz Nasıl Geçer?

        Uyuz hastalığı kaşıntı ve döküntülere neden olduğu için kişinin gündelik yaşamını olumsuz etkiler. Geçmeyen kaşıntılar oldukça rahatsız edicidir. Peki uyuz nasıl geçer? Kendi kendine geçen bir hastalık olmadığı için vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmek gerekmektedir. Uyuz hastalığı için özel krem ve losyonlar sayesinde hastalığa neden olan böceklerin vücudu terk etmesi sağlanabilmektedir.

        Uyuz Hastalığına Ne İyi Gelir?

        Uyuz kişiyi çok fazla rahatsız eden kaşıntılara neden olduğundan hastalıktan mustarip olan kişiler uyuz hastalığına ne iyi gelir? Diye merak ederler. Öncelikle hastalığa uyuz için özel olan krem ve losyonlar iyi gelir. Bunun için de mutlaka doktora görünmek gerekir. Ancak yine kaşıntılar rahatsız ediyorsa sirke ve çay ağacı yağı/kremi de uyuzu rahatlatmaktadır.

        REKLAM

        Uyuz Nasıl Bulaşır?

        Uyuz nasıl bulaşır? Sorusu pek çok kişinin zihnini kurcalar. Uyuzun en temel bulaşma şekli fiziksel temastır. Bunun yanında ortak kullanılan yastık, çarşaf ve havlularda uyuzun bulaşmasına neden olabilir. Özellikle aynı evi paylaşan kişiler arasında hastalık daha kolay bulaşmaktadır. Bunun dışında kalabalık ortamlarda da uyuzun bulaşması mümkündür. El ele tutuşma ve dokunma uyuzun bir kişiden diğerine geçmesine neden olur.

        Uyuz Hastalığı Tehlikeli mi?

        Uyuz hastalığı tehlikeli mi diye düşünülüp korkulmaktadır. Ancak hastalık tehlikeli değildir. Kolaylıkla tedavi edilebilir. Fakat kolay geçen ve rahatsız edici bir hastalık olduğundan pek çok kişinin korkulu rüyasıdır. Uyuz olmamak için temiz olmak ve temiz ürünler kullanmak gerekir. Örneğin çamaşırların yüksek derecede yıkanması ve ütülenmesi kişide uyuzun oluşumunun önüne geçer

        REKLAM

        Uyuz Kendi Kendine Geçer mi?

        Uyuz kendi kendine geçer mi diye merak edenlere maalesef hayır yanıtını vermek zorundayız. Hastalık için özel krem ve losyonlar kullanılmadan hastalığa neden olan böcekler kişinin vücudunu terk etmez. Bu nedenle hastalık fark edildiğinde vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmek gerekmektedir.

        Uyuz Tehlikeli Bir Hastalık mı?

        Uyuz tehlikeli bir hastalık mı? Sorusu hastalıktan korkanlar tarafından sorulmaktadır. Ancak hastalık tehlikeli değildir. Hastalık için özel losyon ve kremlerin kullanılmasıyla kısa sürede hastalık son bulmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ