Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1. İyi eğitimli/deneyimli eğitmenler. Sağlıklı yaşam ve egzersiz konusunda toplumsal bilincin yükselmesi, eğitmenlerin daha donanımlı olmasını gerektiriyor.

        2. Kuvvet çalışmaları. Kadın ve erkeklerin egzersiz rutinlerinin bir bölümü olarak ağırlık çalışmaları, listede yükseliyor. Vücut geliştirme/şekillendirme yanında, yaşla oluşabilecek kas kaybı ve osteoporozdan korunmada da kuvvet çalışmalarından yararlanılıyor.

        3. Çocukları obeziteden koruma programları. Bugünün obez çocukları geleceğin obez bireyleri anlamına geldiğinden, gerek ticari gerekse toplum yararına ücretsiz verilen fitness hizmetlerinde bu programlara yer veriliyor.

        4. Bireysel antrenman (personal training). Kişiye özel program ve birebir uygulamalar güncelliğini sürdürürken, fitness kulübü dizaynında bireysel antrenman için özel odalar ayrılıyor.

        5. Gövde çalışmaları. Yer egzersizleri yanında, stabilite topu, bosu, denge tahtası

        gibi ekipman da kullanılarak karın ve sırt kuvvetlendirmesi yapılıyor. Böylece günlük yaşam aktiviteleri ve birçok spor dalının performansı artıyor. Omurgadan kol ve bacaklara kuvvet transferi sağlıklı olarak gerçekleşiyor.

        6. İleri yaşa özel egzersiz programları. Sağlıklı yaşam bilinciyle yetişen ilk kuşaklar orta yaşın üzerine çıktığından ve ortalama yaşam süresi uzadığından, bu yüksek gelirli ve zamanı bol gurup, fitness kulüpleri için önemli bir üye potansiyeli oluşturuyor.

        7. Fonksiyonel fitness.

        Günlük yaşam aktivitelerini simüleeden denge, koordinasyon, kuvvet ve dayanıklılık programları ilgi görüyor.

        8. Spora özgü çalışmalar. Özellikle genç üyeler için, düzenli yaptıkları spor branşına destek olacak kuvvet ve dayanıklılık programları önem taşıyor.

        9. Pilates. Sıralamada gerilese de güncelliğini koruyor. Yerde veya özel cihazlarda yapılan karın, sırt, kalça egzersizleri ile tüm vücut çalışıyor, esneklik artıyor, postür (duruş) düzeliyor. Her yerde uygulanabilen aletsiz ve masrafsız

        formu tercih ediliyor.

        10. Grupla bireysel antrenman. 2 veya 3 kişiyle yapılan bireysel antrenman seansları, ekonomik kriz döneminin bir çözümü gibi duruyor.

        11. Egzersiz etkisinin ölçülmesi. Vücut kompozisyonu, kuvvet, dayanıklılık ve esneklik değişimleri ölçülerek bireylerin sağlıklı yaşam programlarına yüksek motivasyonla devam etmesi sağlanıyor.

        12. Kilo kaybetme programlarının bir parçası olarak egzersiz.

        13. Sağlıklı yaşam koçluğu.

        14. Yoga.

        15. Spinning. Özel salonlarda, eğitmen önderliğinde, yüksek sesli tempolu müzik eşliğinde, farklı çevre koşullarını simüle edebilen bisikletlerle toplu olarak yapılan bisiklet egzersizleri.

        16. Postal kampı. İlk kez listeye giren bu yeni akımda, askeri usul zorlu kuvvet, dayanıklılık ve esneklik egzersizleri iç ve dış ortamda uygulanıyor.

        17. Hekim reçetesiyle egzersiz.

        18. Stabilite topu ile egzersiz.

        19. Denge çalışmaları.

        Diğer Yazılar