TRT de farkında değil
TRT de yayın hakları için Futbol Federasyonu’na 100 milyon TL’ye yakın para aktarmış bu üç yıllık dönem içinde.
TRT’nin yayın masrafları da eklendiğinde, 60 milyon TL daha harcadığından yola çıkarak, son 3 yılın rakamını 160 milyon TL olarak bulabiliriz. Bunun 50 milyonu sponsor PTT’den gelmiş. 110 milyon TL gibi bir rakam kalıyor geriye harcanmış görünen.
Haftada 4 maç yayınlayan ve lig toplamında en az 136 maç yayını yapan TRT’nin bu maçlarda aldığı reklam gelirlerinin rakamı hiçbir yerde açıklanmadığı için yapılan ödemeler bölümünün karşısına artı olarak koyamadık.
Bunları niye anlattık.
Çünkü, bu yıl 1. Lig’e sponsor olmadığı için, yayın ihalesi de yapılmadı. Bu nedenle bizler de Futbol Federasyonu’nun 2. yıldızı olan 1. Lig maçlarını izlemiyoruz.
ZARAR OLMAZ
Salt kar üzerine çalışan bir kurum olamaz. Halkın istek ve arzularını da düşünmek zorundadır. Yılda 4 milyon kişinin stada koştuğu, milyonlarca kişinin TV başında maç saatini düşündüğü bir ligin maçlarını vermek görevidir.
İhale çıkılmadıysa, haftalık ödemeler yaparak maçların naklen yayınlanmasını sağlamalıdır. Hadi bunu da yapmadı. Özet görüntülerle ilgili bir anlaşma yapılabilir. TRT, naklen yayınlanmayan maçları TRT WEB sitesinden yayınlayarak 1. Lig’in tüm izleyicilerini ekrana veya bilgisayar başına kilitliyordu. 2 hafta maç oynandı, tek görüntü yok.
Elektrik faturalarımıza yansıyan TRT payı, bu kurumun toplumsal olayları halkın izleyebilmesi için çaba gösterirken verdiği açıkların kapatılması için değil midir.
Yani mecburen yayın yaparken, verilen maddi kayıplar bir anlamda halktan alınan bu desteklerle azaltılmıyor mu?
Peki; 1. Lig maçları için bu imkan niye sağlanmıyor.
21.45’te başlayan ve gece yarılarına kadar süren maçları izlemenin zorluğu bu kadar açıkken, hiçbir TRT yöneticisinin aklına formül üretmek gelmiyor mu?
Biz futbolseverleri, halkı, bu kadar nasıl yok sayabiliyorlar.
FEDERASYON!
TRT çeşitli mazeretler bulacak, her ne kadar biz kabul etmesek de..
Ya Futbol Federasyonu. Niye onlardan tık çıkmıyor. Kendi liginin marka değerini dibe çakıyorlar.
Ligin bittiği tarihten bu yana, 1. Lig’e bir sponsor bulamıyorsa, yayıncı kuruluşla kurum olarak kendisi anlaşma zemini arar. Biz nasıl şimdi TFF 1. Lig diyorsak bu ligin adına, bununla ilgili anlaşmaları yayıncı kuruluşla yapar ki, yayıncı kuruluş da ihaleye çıkabilsin.
Elbette bu kuruluş ve tek muhatap TRT olmalıdır. Diğer yayıncılarla yapılacak her anlaşma, izleyicinin sırtına yük getirir çünkü... Ama federasyon için pek önemli değil ki 1.Lig, 3 ay boyunca kıpırdamadılar bile..
Hala da niye yayın olmadığına dair açıklama yok. Biz de oradan buradan spekülatif haberlerle tatmin olmaya çalışıyoruz. Hiçbir kurumdan bir haber gelmediği için, kulaktan dolma aldığımız son haber, TRT’in 2. haftadan itibaren yayınlara başlayacağı yolundaydı.
Ama o da olmadı. Ne yapıp ne edip bu maçların TRT’den yayınlanması sağlanmalı. Daha fazla zaman kaybetmeyelim. Naklen yayınları istiyoruz. TRT WEB’i istiyoruz. Maç özetlerini istiyoruz. Bizler 1. Ligi de çok seviyoruz. Ya siz....
Altay rahatlar sandık ama..
Altay’da Özgür Ekmekçioğlu’nun başkan olmasından sonra, transfer yasağı da kalkınca, bir “Ohh” çekmiştik. Genç başkanın yeni enerjisi ve fikirleriyle Altay’ı istenilen rotaya sokacağı da konuşulmaya başlanmıştı. Ancak, Ekmekçioğlu’nun koltuğa oturduktan sonra tek başına kararlar alması nedeniyle sıkıntı başladı.
Örneğin, ‘Bir basın danışmanı ile anlaştım’ diyor Ekmekçioğlu, yönetici Celal Kiter de ‘Yönetime sormadan nasıl böyle bir karar alırsın’ deyince, ‘Maaşını ben vereceğim” yanıtı alıyor. Yani, size ne gibi. Basına yansıyan “Basın Sözcüsü Ercüment Atik’in görevden alındı” ifadesi de rahatsızlık yaratıyor.
Cihangir Marmara ile yönetimin ağır isimlere altyapıda görev verilmesi, ‘Yönetim pasifize ediliyor’ söylentilerine neden oluyor.
Yöneticiler Reşit Nacar ve Berk Eregüler, Cihangir Marmara’nın başkanlığı bırakması nedeniyle istifa ediyor.
Özgür Ekmekçioğlu’nun görevlendirdiği Futbol Direktörü Özden Töraydın’ın gelmesinin ardından şube ile bağları azaltılan yöneticiler Mustafa Sivridağ ile Serkan Çınarlı da istifayı düşünüyor.
Bunları okuyunca, Altay yönetiminde şimdilik sümen altına atılmış kriz dosyası olduğu anlaşılıyor. Başkan Özgür Ekmekçioğlu’nun Altay yönetim kurulu başkanı olduğunu bildiğine eminiz.
Kendi şirketlerindeki uygulamaları, Altay’da yapmaya kalkarsa, başarılı olamaz.
- Erhan Hartaç'la gündem6 yıl önce
- Erhan Hartaç'la gündem6 yıl önce
- Baykan'ın tesisleri ve İzmir'e yanıtları6 yıl önce
- Baykan'ın tesisleri ve İzmir'in durumu6 yıl önce
- Karşıyaka'nın en büyük özellikleri yok oldu, gitti6 yıl önce
- Alsancak yüzme havuzu yıkılacak mı?6 yıl önce
- GÖZTEPE7 yıl önce
- Göztepe'ye hedef vermeli...7 yıl önce
- Sadece 1 puana nasıl bakmalı7 yıl önce
- İzmir spor salonu7 yıl önce