Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun zamandır, "Sosyal medya insanları mutsuz yapıyor" diye yazıp çizmekle kalmıyor etrafıma da sık sık, "Siz mutsuz musunuz?" diye soruyorum.

        Ve sorumun yanıtını vermeden, "Bilmem kimi gördün mü o trend mekana gitmiş, bilmem kimi gördün mü oradaymış" deyip sorumun geçiştiriyorlar. Hatta "Mutsuzluk" kavramının üzerinde durmaktan kaçınır gibi bir haldeler.

        Bazıları "Ne kaçırıyorum acaba!!!" duygusu sarmalından çıkamıyor. Çıkmak da istemiyor. Sanki bu duyguya tutunmuş gidiyor.

        Son 4-5 yıl yaz aylarında özellikle Bodrum ve Alaçatı hattı üzerinde dolanan tayfanın tatil yapmadığını, hiç dinlenmediğini, çoğunun denize bile girmediğini yazıp çiziyorum.

        Ve bu bayram tatilinde çok net gördüm ki, bazılarının tek derdi; trend mekanlara gitmek, kendini göstermek, "Oradaydım" demek için tatile çıkmış durumdalar. Bu insanların da inanın denizle, güneşle, dinlenmeyle, sohbetle, muhabbetle ilgisi yok. Stres atmayı bir yana bırakın daha da stres oluyorlar. Çünkü bazı mekanlara girmek için verdikleri uğraştan stres içindeler.

        Önceki gün gazeteci arkadaşım Cüneyt Özdemir'in de "İnsanların tatil yerlerine gelip, tatil yapamadan gitmeleri!!! Neyin peşindeler valla anlamadım. Hunharca bir eğlence arayışı??? Komik de değil, trajedi... Bi durun yahu, bi durun. S..tir edin mekanları, trendleri, bilmem neleri. Aya bakın, güneşin batışına bakın biraz. Etrafınızdaki insanlara bakın, yeni insanlarla konuşun, farklı bir şey paylaşın. Herkes aynı trend mekanların peşinde koşuşturup duruyor, bu saçma süreçte ve herkes çok mutsuz!!! Bunları gördükçe tek başıma eve kapanıyorum" diye attığı twit de tam bunu anlatıyor.

        Çoğunluğun tek derdi trend mekanlara gitmek, görünmek, hunharca eğlenmek.

        ***

        Bu beşliye gitmediysen vay haline!!!

        Tabii bir de Bodrum'un en gitmezsen, "Aaaaa nasıl gitmezsin" şaşkınlığı yaratan durumu var. Güler misin ağlar mısın!

        Neresi buralar; Scorpios, Lucca, Bobobystay, Maça Kızı, Momo Bodrum'a gitmediysen sen yaşamıyorsun arkadaş. Evet evet sana uzaylıymışsın gibi bakıyor çoğu.

        Bu hafta bazıları daha "Nasılsın" demeden, hemen "Ya oraya gittin mi, çok iyiydi", "DJ vardı", "Herkes oradaydı" diye sohbete başlıyor. Arkadaş bir dur. Bayramımı kutla, nasıl olduğumu bir sor.

        Ama yok. Bazıları için sadece en trend yerde gözükmek; kalite, zenginlik falan filan...

        Yok arkadaş yok. İnsanlığa bir şey oldu kurtarabilene aşk olsun...

        Diğer Yazılar