Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EN son ne zaman futbol oynadınız ya da en azından bir ortaya kafa attınız? Sağlık sorunu olmayanlara soruyorum; en son ne zaman yüzdünüz ya da yüzmeyi biliyor musunuz? Veya düzenli olarak yürüyor, koşuyor musunuz? Çoğunluk cevap 'Hayır' maalesef. İstatistikler bunu gösteriyor.

        Spor yapmayan, futbol oynamayan sağlıklı insanların sporu veya futbolu sadece izlemesi çok sağlıksız farkında mısınız? Salt taraftarlığın hele fanatik taraftarlığın zerre faydası yoktur ne kişinin kendine ne ülkenin sporuna.

        Umberto Eco'nun dediği gibi "Dünyada en kolay şey bir takım tutmaktır." Kendinizi biraz zorlayın yine kendiniz için spor yapın. Sıkça olmasa da düzenli olarak. Bakın o zaman hem siz hem taraftarı olduğunuz takım hem bu ülke nasıl daha sağlıklı hale geliyor.

        Kafayı ekrandan kaldırıp biraz bacaklarınızı çalıştırın, katılımcı olun spora sonra yarışın. Biraz yarışmacı olmaktan zarar gelmez. Çok da keyif alacak, endorfin salgılayacaksınız, seyrettiğiniz futbolun morfin etkisinin 30 katı mutlu olacaksınız yani. Sonra tekrar oturun tribünlere veya ekran karşısına. Ne kadar farklılaşacak tepkileriniz o zaman gerçekten keyif alacaksınız yaptığınız sporu seyrederken. Her şey değişecek inanın bana.

        Metin Kurt

        Bir zamanlar kola kapaklarının iç yüzünde futbolcu resimleri olurdu. Metin Kurt'un parçalı Galatasaray formalı resmi nadir bulunur, bulamayanlar sıkı pazarlıkla 7-8 futbolcu kapağına değiş tokuş yaparlardı. Yani çok kıymetliydi Metin Kurt benim gibi çocuk kolleksiyonerler için.

        Sonradan anladım gerçek hayatta da ne kadar kıymetli, sıradışı ve nadir bulunan biri olduğunu Metin Kurt'un. Düşünen, sorgulayan, tepki koyan, politik tavrı olan ve yetenekli muhteşem bir futbolcu ve adamdı Metin Kurt. Mekanın cennet olsun.

        Londra'da 67 Türk Paralympian

        114 sporcu ile katıldığımız olimpiyatlardan sonra şimdi yine rekor katılımla 67 sporcumuz Paralimpik oyunlarda ülkemizi temsil edecekler. 21 branşın, 10'unda yarışıyoruz. Sadece Olimpiyat düzenlemeyeceğiz, paralimpik oyunlara da ev sahipliği yapacağız kazanırsak 2020'yi. İstanbul yaz oyunlarının sosyal anlamda en önemli mirası, paralimpik sporculara yapılacak yatırım olacaktır.

        Ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik önyargı, refleks ve hassasiyetlerin spor aracılığı ile değişimine şahit olacağız 2020'de. İşte sadece bu sebepten dolayı bile Olimpiyatlar çok önemlidir Türkiye için.

        Paralympian'lardan, Olympian'lardan fazla madalya bekliyorum. Almazlarsa canları sağolsun. Hep söylüyorum önemli olan önce katılım sayısını ve branş sayısını arttırmak. Sonra madalya elbette süsleyecektir başarıları.

        Paralimpik oyunlarda yarışarak bizleri gururlandıran tüm sporcularımıza sonsuz teşekkürlerimle.....

        Diğer Yazılar