Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GENELDE yeni yılın ilk yazısı, ilk mesajı olumlu beklentiler içerir. Geçmiş yılda yaşanmış olumsuzlukların, yeni yılda yerini olumlu beklentilere bırakması umudu ile fallar açılır. Bu olumsuz tespitler her devreden yıl için, olumlu temenniler ise her yeni yıl için yine yeniden yapılır, yıllar değişir, tespit ve temenniler değişmez.

        Canınızı sıkmak niyetinde değilim ama her yeni yıl vadenin kısaldığının habercisidir oysa. Kısalan vadede kendimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve dünya için yapabileceklerimizi, sorumluluklarımızı gerçekleştirebilmemiz için zaman daha da daralmaktadır. Keşke olmasaydılar veya "wishful thinking"ler ile oyalamayalım kendimizi, daraltmayalım yaşam alanımızı, küçültmeyelim hedeflerimizi. Vade kısalsa da menzilin uzun olduğunun farkında olarak dört elle sarılalım hayata. Keşke şunu da yapsaydım envanterindeki kalemleri azaltalım elimizden geldiğince, henüz vakit varken. Mutlaka kalacaktır ama siz yine de eksik bırakmamaya çalışın, yol alın vicdan muhasebenizde.

        Hataları, günahları, kötü şansı geçmiş yılların nümerik değerlerine değil, kendinize tahvil edin. Çünkü gelecekteki mutlulukların, sevapların ve şansınızın müsebbibi de yine kendinizsiniz aslında. Ertelemeyin artık. Bugünden tezi yok eyleme geçin. İnanın kendinizi ve sevdiklerinizi bundan daha iyi bir şekilde ödüllendiremezsiniz.

        Hediye

        Mesela yaşadığınız yerin imkanları doğrultusunda, sağlıkları da müsait ise anne ve babanıza bir çift spor ayakkabısı ve eşofman alın, spor yapmak için teşvik edin onları.

        Eşinize ve kendinize spor yapabileceği olanaklar üretin, size en yakın okul, belediye veya spor müdürlüğüne gidin, "çocuğuma spor yaptırmak istiyorum, bana yol gösterin" diye söyleyin. Bu sizin hem anayasal hem de en doğal hakkınız. Yardımcı olacaklardır, olmuyorlarsa bakanlığa, belediye başkanlığına, biz gazetecilere yazın, mutlaka bir çözüm bulunacaktır. Onların sağlığı ve geleceği, unutmayın ki önce sizin sorumluluğunuzda.

        Çocuklarımıza, sevdiklerimize ve kendimize sporu, sanatı, bilimi, ahlakı hediye edelim bu sene. Yeni yılın sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı geçmesi için sms mesajı atmayın, gerçekçi bir adım atın.

        İlk sözler

        Kulüpler vergi affı ve borçlarının uzun vadeye yayılmasını istiyorlar devletten bilmem kaçıncı kez. Bu; madde bağımlısının tedaviyi kabul etmeyip, doktorundan uyuşturucu istemesine benziyor. Ya hastalıkları bağımlılık boyutunu geçmiş ya da yüzleri meşin gibi olmuş utanmıyorlar.

        Diğer Yazılar